Началникът на Военномедицинската академия (ВМА) и ръководител на Националния оперативен

...
Началникът на Военномедицинската академия (ВМА) и ръководител на Националния оперативен
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски към бъдещите лекари: Всичко е във вашите ръце!

Началникът на Военномедицинската академия (ВМА) и началник на Националния действен щаб за ковид проф. доктор ген.-майор Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български доктор, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20 приветства бъдещите военни лекари в лечебното поделение. Курсантите от III курс по компетентност „ Военен лекар” се образоват по тристранен план на ВМА, Висшето военноморско учебно заведение и МУ-Варна, съобщи от пресцентъра на болничното заведение.

Бъдещите медици под пагон влязоха в топ клиниките на България, а т. нар „ сестрински стаж” им даде опция да обогатят теоретичните си знания с съответни на практика умения. Курсантите споделят, че за тях това е било опция за инспекция на мотивацията, както и за придобиване на реалистична визия за работата „ на терен”.

Сн. ВМА

Едно от първите неща, които направих като шеф на Академията бе да дам път на младите. И това е философията ми – че би трябвало да се подтикват да се развиват и да вървят напред, а не се потискат. И различен път съм го казвал – ние ви даваме благоприятни условия, само че всичко е във вашите ръце. Вие би трябвало да можете да се възпозлвате от тези благоприятни условия и би трябвало да сте готови да го извършите, съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски  Венцислав Мутафчийски Венцислав Методиев Мутафчийски е български доктор, офицер, генерал-майор, професор. Роден е на 20, д.м.н., FACS.

Колко мъчно е да си боен доктор?

Той посочи и че от позиция на тяхното бъдеще конкуренцията е за предпочитане, тъй като по този метод упоритостта всеки да бъде най-хубав в региона, която си е избрал е доста потребна.

Сн. ВМА

Освен практическите занимания, те минаха и през натоварен лекционен курс. В подтекста на събитията от последните дни в ливанската столица Бейрут, която бе разтърсена от мощен гърмеж, началникът на ВМА засегна точно тематиката за военната хирургия и взривната контузия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР