Началникът на сектор Масови мероприятия“ към Столичната дирекция на вътрешните

...
Началникът на сектор Масови мероприятия“ към Столичната дирекция на вътрешните
Коментари Харесай

СДВР ще използват видеонаблюдение и дронове за установяване на нарушители по трибуните по време на Вечното дерби

Началникът на бранш „ Масови мероприятия “ към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Иван Георгиев даде брифинг, на който разкри малко повече елементи към работата на полицията по време на идното Вечно дерби сред тимовете на Левски и ЦСКА.

Сблъсъкът сред " сини " и " червени " на Националния стадион " Васил Левски " е тази неделя (7 април) от 14:45 часа, като по време на мача ще бъдат употребявани видеонаблюдение и дронове за определяне на извършители по трибуните.

Иван Георгиев изясни още, че засечените от системата правонарушители ще бъдат арестувани след края на спортното събитие.

" Във връзка с идното футболно дерби тази неделя Столична дирекция на вътрешните работи ще предприеме всички ограничения, с цел да подсигурява реда и пътната сигурност на територията на град София преди по време и след приключването на събитието. В неделя от сутринта ще се вижда полицейско наличие ", сподели още началникът на бранш „ Масови мероприятия “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Около спортното оборудване за пропускане на феновете ще бъдат обособени два кръга. На първия ще бъдат контролно-пропусквателен пункт, на които ще бъдат ситуирани чиновници и ще правят инспекция на почитателите. Вторият кръг ще бъде обезпечен от две охранителни компании. Те ще бъдат ситуирани на самите входове на спортното оборудване. Те ще реализират защитата на събитието. Наети са от уредника. Столична дирекция на вътрешните работи ще обособи запаси, които ще оказват подпомагане при нужда “. В деня на мероприятието е допустимо да има усложнения в напредването в централната част. Възможно е то да се стопира, само че поетапно ще бъде възстановявано ", продължи той.

По време на своята конференция Иван Георгиев разкри още, че към този момент няма готови шествия от страна на почитателите и на двата тима и добави, че чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи са подготвени за провокации.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР