Началникът на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев

...
Началникът на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев
Коментари Харесай

Руското МВнР: Шумотевицата в западните медии за кризата в Украйна е „в краен стадий на лудост“

Началникът на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев през днешния ден отхвърли обвиняванията, че страната му съставлява опасност за Украйна, съобщи ДПА.
" В момента се приказва, че Русия заплашва Украйна ", сподели Патрушев в Санкт Петербург, представен от организация " Интерфакс ". " Това е цялостен парадокс, няма опасност ", продължи той.
Бившият шеф на службата за вътрешна сигурност на Русия също по този начин упрекна Запада, че популяризира " самоцелни измислици " за допустима война. " Не желаеме война, тя въобще не ни би трябвало ", сподели Патрушев.

По-рано външното министерство в Москва насочи остри рецензии против западни медии за отразяването на разполагането на съветски военни. " Шумотевицата в западните медии към руско-украинските връзки доближи точката на шупване. Или по-скоро краен етап на полуда ", се споделя в изказване на министерството, в което се твърди, че прехвърлянето на военна мощ в прилежащата Беларус е просто част от подготовката за планувани взаимни военни учения през февруари.

На запад известията за разполагане на голям брой съветски войски покрай Украйна предизвикват от седмици безпокойствие и доста хора се опасяват, че Москва може би има намерение да нападна съседката си, макар че Кремъл отхвърля.

Други наблюдаващи имат вяра, че Русия е провокирала напрежение към Украйна, с цел да убеди НАТО да направи отстъпки по въпроса за поисканите от Москва гаранции за сигурност.
Миналата сряда НАТО и Съединени американски щати дадоха отговор документално на настояванията на Москва. Но те не демонстрираха податливост да договарят, изключително за поискания от Москва обвързващ ангажимент за преустановяване на разширението на НАТО в източна посока.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР