Началникът на руските наемници Евгений Пригожин заяви в събота, че

...
Началникът на руските наемници Евгений Пригожин заяви в събота, че
Коментари Харесай

Москва обвини Пригожин в метеж, той заплаши - вагнеровци ще стигнат докрай срещу армията в Москва

Началникът на съветските наемници Евгений Пригожин съобщи в събота, че бойците му от " Вагнер " са минали границата на Русия от Украйна и са подготвени да се изправят " до дъно " против армията на Москва, часове откакто Кремъл го упрекна във въоръжен бунт.

Дългогодишното опълчване сред Пригожин и висшето военно управление наподобява е достигнало своя връх, съветската работа за сигурност ФСБ стартира наказателно дело против него, заяви осведомителна организация ТАСС. Тя прикани силите на частната военна компания " Вагнер " да подценен заповедите му и да го арестуват.

Бойците на " Вагнер " са влезнали в южния съветски град Ростов, споделя Пригожин в аудиозапис, оповестен в Telegram. Той съобщи, че той и хората му ще унищожат всеки, който застане на пътя им.

По-рано Пригожин съобщи, без да показа доказателства, че съветското военно управление е умъртвило голям брой негови бойци при въздушен удар и се зарече да ги накаже.

Той съобщи, че дейностите му не са боен прелом. Но в трескава поредност от аудиосъобщения, в които звученето на гласа му от време на време варираше и не можеше да бъде без значение тествано, той наподобява намекваше, че неговата 25-хилядна милиция е на път да смъкна управлението на Министерството на защитата в Москва.

В петък вечерта беше засилена защитата на държавни здания, транспортни обекти и други основни места в Москва, заяви ТАСС, като се базира на източник от службите за сигурност.

Руският президент Владимир Путин получаваше денонощна информация, заяви ТАСС, а Белият дом съобщи, че следи обстановката и ще се съветва със съдружниците си.

Междувременно Киев съобщи, че към момента не е почнал главният удар в контраофанзивата си против нашествието на Москва. " Основният удар занапред следва ", съобщи заместник-министърът на защитата Хана Малиар пред украинската телевизия.

Високопоставен украински военачалник заяви за " осезаеми триумфи " в напредъка в южната част на страната - един от двата съществени театъра на интервенциите, дружно с Източна Украйна

Заместник-командирът на съветската акция в Украйна, военачалник Сергей Суровикин, сподели на бойците от " Вагнер " да се подчиняват на Путин, да одобряват командването на Москва и да се върнат в базите си. Той съобщи, че утежняването на политическата конюнктура ще е от изгода за враговете на Русия.

" Призовавам ви да спрете ", сподели Суровикин във видеоклип, оповестен в Телеграм, като дясната му ръка се опираше на пушка.

Противопоставянето, доста от детайлите на което останаха неразбираеми, наподобява като най-голямата вътрешна рецесия, с която Путин се е сблъсквал, откогато изпрати хиляди бойци в Украйна през февруари предходната година.

Пригожин, бивш съдружник на Путин, през последните месеци води все по-ожесточена омраза с Москва. По-рано в петък той като че ли мина нова граница, заявявайки, че обосновката на Кремъл за нахлуването в Украйна, което той назовава " специфична военна интервенция ", се основава на неистини от страна на висшия команден състав на армията.

" Вагнер " ръководеше завладяването на украинския град Бахмут от Русия предишния месец - най-голямата победа на Русия от 10 месеца насам, а Пригожин използваше триумфа на бойното поле, с цел да подлага на критика управлението на министерството на защитата видимо безнаказано - до момента.

В продължение на месеци той намерено обвиняваше министъра на защитата Сергей Шойгу и висшия съветски военачалник Валерий Герасимов в непросветеност.

Генерал-лейтенант от армията Владимир Алексеев разгласява видеообръщение, в което помоли Пригожин да преразгледа дейностите си. " Само президентът има право да назначава висшето управление на въоръжените сили, а вие се пробвате да накърните пълномощията му ", сподели той./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР