Началникът на политическия кабинет на министъра на външните работи Елена

...
Началникът на политическия кабинет на министъра на външните работи Елена
Коментари Харесай

Елена Кирева прие временно управляващия посолството на Косово в София

Началникът на политическия кабинет на министъра на външните работи Елена Кирева одобри краткотрайно ръководещия посолството на Косово в София Делфин Плана.

Бяха разисквани опциите за задълбочаване на двустранния политически разговор и съдействието в областта на стопанската система, търговията, културата и спорта.

Българската страна акцентира, че отдава огромно значение на връзките с Косово и прави оценка високо съществуващия разговор, който се развива в атмосфера на другарство и взаимно доверие. Двете страни се сплотиха към мнението, че е значимо да се положат повече старания за разширение на икономическите връзки, защото в това отношение има доста капацитет.

Сред разискваните тематики бяха още бежанският поток от Украйна, сигурността в района, както и европейската интеграция на страните от Западните Балкани.

Като подобаваща опция за усилване на съдействието, Делфин Плана изрази желанието на Косово за образуване на взаимни изложения, които да бъдат осъществени със съдействието на Държавния културен институт към Министерство на външните работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР