Началникът на отдел Управление на финансовия риск в британския клон

...
Началникът на отдел Управление на финансовия риск в британския клон
Коментари Харесай

Вместо директор за оценка на риска, фалиралата Silicon Valley Bank е имала организатор на ЛГБТ прайд кампании

Началникът на отдел " Управление на финансовия риск " в английския клон на SVB Джей Ерсапа, която бе упрекната в приоритизиране на начинания за поощряване на половото многообразие, в ущърб на действителните си функционалности.
Автор: Пранав Диксит, Следвайте " Гласове " в 

„ Бъди безсънен, бъди безпаричен “: Жена на топ управителна позиция в Silicon Valley Bank и ЛГБТ+ активистка е под прицел за несъблюдение на отговорностите си в банката
С активи за над 209 милиарда $, основаната в Калифорния кредитна банка е шестнайсетата по величина в Америка. Тя стана и най-голямата сринала се банка от финансовата рецесия през 2008 година насам
Silicon Valley Bank (SVB), която неотдавна се срина, откакто разгласи загуби на стойност 1,8 милиарда $, е оперирала без основен шеф по ръководство на риска съвсем 9 месеца сред април 2022 и януари 2023 година. Бившият основен шеф по риска Лаура Изуриета е напуснала през април м.г. и не е била сменена до назначението на Ким Олсън през януари 2023 година.

С активи на стойност над 209 милиарда $ основаната в Калифорния кредитна банка е шестнайсетата по величина в Америка. Тя стана и най-голямата сринала се банка от финансовата рецесия през 2008 година насам.
В същото време, директорката на " Управление на финансовия риск " на британския клон на SVB, Джей Ерсапа, бе упрекната в приоритизиране на начинания за поощряване на разнообразието, в ущърб на действителните си функционалности.
Докато Ерсапа е работила като основен шеф по приходите на Silicon Valley Bank за Европа, Африка и Близкия Изток, тя е провела редица ЛГБТ+ начинания, в това число едномесечна прайд-кампания и образования по „ безвредно пространство “ за чиновниците.
В предишното тя е модерирала и организацията за най-хубавите градски прайдове за Европа, Близкия Изток и Африка и е взела участие като панелист в градската среща на банката “Global Pride ”, с цел да показа опита си като цветнокожа лесбийка.

Профилът ѝ в LinkedIn сочи, че тя е имала сполучлива кариера, като е работила за седем високоспециализирани компании от финансовия бранш, в това число Citi, Barkley‘s и консултантската компания Deloitte.

Is she Vijaya Gadde of?
Her bank Risk management strategy went for a toss and stocks fell from 700$ to 40$ and
That is what happens when head of financial risk of a bank is Concerned more about woke politics than taking care of the Financial risk of the…
— Swathi Bellam (@BellamSwathi)
Изпълнителният шеф на банката Грег Бекър се е доверил на „ задълбочения и многопрофилен опит във финансовите услуги “ като старши водач по риска, регулатор и банков контрол, акцентирайки, че такава експертиза е нужна за поста. В уеб страницата на Silicone Valley Bank се показва, че Главният шеф по приходите рапортува пред седемчленен комитет, формиран от членове на борда и Съд на Европейските общности на банката.
Но пристрастните критици се възмущават от очевидната угриженост на Ерсапа към проблемите на ЛГБТ+.
Потребителят във Facebook Пол Тъкър написа: „ Бордът на шефовете [на SVB] е цялостен с назначения на правилото на разнообразието, които са там заради рекомендациите за бодрост. “
„ В биографиите на всички е тях е цялостно с местоимения и с корпоративен новоговор. “
„ Това се случва, когато оставиш парите да бъдат ръководени от будни хора, вместо от хора с действителни умения и подготвеност. “
„ Надявам се, че притежателите на влогове в тази банка обичат разнообразието, тъй като разнообразието е вашата мощ, нали? “
Той е подписал поста си: „ Бъди безсънен, бъди безпаричен “
Друг консуматор в Туитър споделя: „ Шефката на Финансовия риск на SVB Джей Ерсапа може би е била заета с по-важни планове в банката, като проблеми на ЛГБТ+, вместо да прави оценка риска. “
„ Нейната тактика за ръководство на риска в банката се обърка, акциите паднаха от 700 $ на 40 $ и SVB се срина. Ето какво се случва, когато шеф на финансовия риск на банка е угрижен повече за будната политика, в сравнение с от грижата за финансовия риск на банката “, написа различен консуматор в Туитър.
Има и хора, които се притекоха на помощ с изказвания от рода на това, че алчността и хипер-капиталистическото мислене са повода за колапса на банката, а не будните джендър хрумвания на Есрапа.
Източник:
Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова
 
 
 
12 Март 20231112 Март 202315412 Март 202362212 Март 2023110012 Март 202316912 Март 2023397Коментариполуцветнокож лесбиец12 Март 2023 17:24ч.
Найс.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати От ЛГБТ+ какви и друго да очакваш?12 Март 2023 17:25ч.
А нека това да е първат отичка, че да пристигна най-накрая пролетта...! Анадънму?
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР