Началникът на клиниката по очни болести доц. д-р Александър Оскар

...
Началникът на клиниката по очни болести доц. д-р Александър Оскар
Коментари Харесай

Александровска болница: Доц. Оскар не е източвал НЗОК |

" Началникът на клиниката по очни заболявания доцент доктор Александър Оскар не е „ източвал Здравната каса с подправени хоспитализации “, гласи формалната позиция на УМБАЛ " Александровска ", публикувана до медиите, във връзка изявления, в които упрекват офталмолога в ощетяване на здравния фонд със 178 000 лева

От болничното заведение декларират, че в лечебното заведение не са съставяни подправени документи за подправена хоспитализация на пациенти и не са създавани подправени истории на болестта.

" На доцент доктор Александър Оскар не е налагана възбрана за работа със Здравната каса и за осъществяване на амбулаторна активност. Той н е е бил назначен за консултант на шефа на лечебното заведение ", пишат още от " Александровска ".

" Доц. Александър Оскар е един от водещите експерти по детска офталмология и невроофталмология в България и с помощта на неговите старания на началник, клиниката по Очни заболявания в УМБАЛ „ Александровска “ се трансформира от едно от губещите в едно от най-успешните и печеливши звена в лечебното заведение ", се показва в позицията.

Публикациите разяснява и самият доцент Оскар  

" През миналите няколко месеца бях подложен на голям брой инспекции, след постъпили “сигнали ”, от най-различни контролни органи, свързани с активността ми като доктор. Всички одобрих отговорно и с схващане към проверяващите. Въпреки че за всичките ми години процедура, не бях проверяван нито един път, очевидно в този момент бе пристигнал моментът на инспекциите. (...) В края на месец август, откакто в продължение на повече от месец бях подложен на всевъзможни инспекции, които попречиха активността ми като доктор, подадох заявление за преустановяване на контракта ми със здравната каса за реализиране на доболнична помощ. Нямам прекъснати права за работата със здравната каса; работя със здравната каса като доктор към УМБАЛ “Александровска ” ЕАД. Нямам възбрана за реализиране на амбулаторна активност. Нито на мен, нито на управлението на болничното заведение, е известно да има наложена администравина глоба или санкция на ДКЦ “Александровска ”. Изнесената информация за “източване ” на здравната каса в размер на 178 000 лева не ни е известна. (...) За мен е ясно, че с дейностите си по-рано през годината, когато подадох сигнал за нередности в метода, по който се ръководи УМБАЛ “Александровска ” ЕАД са главната причина за всички опити да бъда дискредитиран и престижът ми да бъде оскърбен. Но мен не ме е боязън! "



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР