Миенето на лицето преди лягане е жизненоважно за хубава кожа

...
Миенето на лицето преди лягане е жизненоважно за хубава кожа
Коментари Харесай

Тези 4 навика преди сън ви състаряват жестоко

Миенето на лицето преди лягане е жизненоважно за хубава кожа

Качественият сън и кремовете със слънцезащитен фактор са положително начало да се погрижите за кожата на лицето си, само че напълно не са задоволителни да я предпазят от остаряване.

Много хора без да осъзнават форсират процеса на стареене с някои маловажни привички. Дерматологът и създател на Visha Skincarе доктор Първиша Пател разкрива кои са всекидневните неточности, които нараняват кожата и по какъв начин тъкмо прибавят по няколко годинки върху възрастта ни единствено за една нощ.

1. Спите на лицето си

„ Гравитацията печели, когато спим на лицето си. Резултатът е неотложен – подпухнали очи и лице “, изяснява доктор Пател. Причината е, че гравитацията придърпва течност в лицето ви. С времето спането по лице предизвиква провисване на кожата и липса на колаген. Съветът на доктор Пател е да се научите да спите по тил, с цел да не остареете прибързано.

Походката издава какъв брой години ще живеем

2. Не си миете лицето

Миенето на лицето преди лягане е жизненоважно за хубава кожа, защото по този метод вие отмивате мръсотията и потта, натрупали се денем. „ Ако сте упражнявали и сте се изпотили да вземем за пример, потта запушва порите, което по-късно ще докара до появяването на черни точки и пъпки. В случай че по природа имате по-мазна кожа, лицето ви ще бъде още по-мазно на другия ден “, изяснява специалистът. Съветът ѝ е нежно да ексфолирате кожата си преди лягане, с цел да може да отпушите порите и тя да диша през нощта.

3. Ползвате прекомерно доста артикули

Ако прекалявате с козметиката и не сте случили на точните артикули, то вие единствено вредите на лицето си. „ Продукти, които съдържат ретинол, се употребяват за предварителна защита на бръчки и когато се миксират с артикули с бензоил пероксид (за битка с акнето), може да създадат кожата ви суха и да я раздразнят “, изяснява доктор Пател. Сухата кожа се възпалява по-лесно. Придържайте се към артикули, които към този момент сте употребили.

Не вземайте хапчетата с чай и кафе

4. Не пиете задоволително вода

Хидратацията е значима от вътрешната страна на открито. „ Когато сте обезводнени, кожата губи разтегливост и се сбръчква по-лесно. Особено в региона на очите. Препоръчително е да пиете най-малко 6 чаши вода дневно. “/zdrave.to
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР