Началникът на канцеларията на унгарския премиер Виктор Орбан отправи нови

...
Началникът на канцеларията на унгарския премиер Виктор Орбан отправи нови
Коментари Харесай

Унгария разкритикува остро ЕК след доклада й за върховенството на закона

Началникът на канцеларията на унгарския министър председател Виктор Орбан насочи нови рецензии против европейския отчет, установил проблеми с върховенството на закона и демокрацията в Унгария, и разгласи, че Будапеща повече няма да договаря с отрасловия еврокомисар, съобщи Асошиейтед прес.
Още по тематиката
Гергей Гуяш упрекна Еврокомисията, че ползва " двойни стандарти " в отношението си към 27-те страни членки на Европейски Съюз.

В огласения през вчерашния ден отчет на Европейска комисия се споделя, че преследването на корупцията в Унгария по високите етажи на властта " остава много лимитирано ", и се показват импортирани от държавното управление закони, нарушаващи медийните, университетските и религиозните свободи, както и правата на малцинствата.

" Най-новият отчет на Европейската комисия за положението на върховенството на закона ясно демонстрира, че не можем да приказваме за господство на закона, а за господство на изнудването ", сподели Гуяш на конференция.

Унгария постоянно е подлагана на рецензии от страна на Европейски Съюз поради популистката политика на държавното управление на Орбан. Преди да излезе отчетът, европейският комисар по въпросите на полезностите Вера Юрова съобщи в изявление за немското списание " Шпигел ", че Орбан " основава болна народна власт ".

Юрова посочи липса на сериозни към държавното управление гледни точки в унгарските медии, което по думите й лимитира опцията на жителите да си сформират без значение мнение.

Гуяш дефинира това изявление като " извънредно обидно " и добави, че в двустранните връзки Унгария повече няма да договаря с Юрова и желае нейната промяна.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР