Началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски каза днес,

...
Началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски каза днес,
Коментари Харесай

Украйна: Без САЩ има опасност да загубим войната

Началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски сподели през днешния ден, че забавянето на помощта от Съединени американски щати за Киев, която се разисква в Конгреса, би довело до " огромна заплаха " Украйна да загуби войната, стартирана от Русия, съобщи " Ройтерс ". 

Агенцията дефинира изказването на Андрий Йермак като едно от най-откровените на почитан представител на украинските управляващи в подтекста на витаещата неустановеност към бъдещата избавителна помощ за Украйна от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз, като се има поради, че не се вижда краят на вилнеещия спор с Русия.



" Ако помощта, която в този момент се разисква в Конгреса, бъде просто отсрочена, това допуска огромната заплаха ние да останем в същата позиция, в която се намираме в този момент ", сподели Йермак във Вашингтон.

" И, несъмнено, доста огромна е вероятността да бъдем неспособни да продължим да отвоюваме територии, като надлежно съществува огромна заплаха да загубим войната ", предизвести той.

Вчера представители на Белия дом споделиха, че изтича времето и се изчерпват финансовите средства за подкрепяне на Украйна.

Администрацията на американския президент Джо Байдън изиска през октомври от Конгреса на Съединени американски щати близо 106 милиарда $, с цел да финансира амбициозните военни проекти на Украйна и Израел. Републиканците, които управляват Камарата на представителите, въпреки и с малко болшинство, обаче отхвърлиха пакета от помощи, настоявайки той да включва повече ограничения за усилване на сигурността по границата с Мексико.



Представители на администрацията на Байдън въпреки всичко още се надяват, че главният пакет от средства ще бъде утвърден, отбелязва " Ройтерс ".

Йермак уточни, че прекъсването на директната помощ от американския бюджет би било проблематично:

" Естествено, без тази директна бюджетна поддръжка ще бъде мъчно да удържим същите позиции, на които сме в този момент, както ще е мъчно и за хората в действителност да оцелеят в условия на продължаваща войната ".

" Ето за какво е от извънредно, жизненоважно значение тази помощ да бъде гласувана, и то колкото се може по-скоро ", акцентира началникът на канцеларията на украинския президент.

Йермак направи изказването по време на второто си посещаване във Вашингтон в границите на броени седмици. Той сподели, че ще упорства пред американския Конгрес и държавно управление да извърнат внимание на жизненоважното значение на новия пакет военни помощи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР