Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на

...
Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на
Коментари Харесай

Таймс: Зеленски се отказал да уволни Залужни след натиск отвън и след като Сирски и Буданов отказали да заемат поста му

Началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на страната Кирил Буданов и командирът на Сухопътните войски на украинските въоръжени сили Александър Сирски бяха посочени като вероятни приемници на главнокомандващия на въоръжените сили Силите на Украйна ген. Валери Залужни, само че и двамата отхвърлиха да заемат този пост. Това написа английският вестник " Таймс ", базирайки се на свои източници, съобщи ТАСС. Вестникът съобщава също, че украинският президент Владимир Зеленски е трансформирал решението си да уволни Залужни след напън от други военни водачи и интернационалните сътрудници.

Според " Таймс "  Залужни бил извикан в кабинета на украинския президент на 29 януари. По време на тази среща той споделил на Зеленски, че обстановката на фронта не е толкоз позитивна за Киев, колкото му споделят неговите съветници. Тогава Залужни бил помолен да подаде оставка. Когато той отказал това предложение, Зеленски го уведомил, че самичък ще подпише декрет за оставката му.

Според изданието по-късно Залужни се върнал в кабинета си и уведомил своите подчинени за уволнението си. „ Стягам си нещата си “, споделил главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна в диалог с един от висшите офицери.

" Таймс " написа, че Зеленски бил заставен да преразгледа решението си след напън от чужбина. Вестникът акцентира, че Съединени американски щати и Англия са изразили безпокойствие от известията за допустима оставка на Залужни. Вестникът оповестява, че Буданов и Сирски били посочени като вероятни наследници на Залужни, само че и двамата отхвърлили предлагането да станат главнокомандващи на въоръжените сили на Украйна. Изданието акцентира, че това също е принудило Зеленски да се откаже от първичните си проекти.

В понеделник някогашният народен представител от Върховната рада Борислав Береза ​​съобщи, че Залужни е отхвърлен от  отбеляза, че двама негови източници удостоверяват тази информация. По-късно той съобщи, че Залужни е бил осведомен за оставката си, само че към момента няма подобаващ декрет. Прессекретарят на президента на Украйна Сергей Никифоров тогава сподели, че Зеленски не е уволнявал Залужни.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР