Началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница - София доц.

...
Началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница - София доц.
Коментари Харесай

Доц. Мангъров би се ваксинирал, само ако насочат дулото на пистолет към главата му |

Началникът на Коронавирус отделението в Инфекциозна болница - София доцент Атанас Мангъров би се ваксинирал, единствено в случай че насочат дулото на револвер към слепоочието му.

Това сподели той в студиото на Нова тв по време на изявление тази заран. В отговор на въпрос дали ще се имунизира, той сподели: " Само в случай че ми насочат... " и уточни слепоочието си с жест, показващ ориентиране на дулото на револвер. След това смекчи тона с изречението: " Само в случай че ми създадат предложение, което не мога да откажа ".

Доц. Мангъров е преболедувал коронавирусната зараза, само че " на крайник " - открил го по съществуването на антитела. Не е имал позитивен тест, не е бил поставян под карантина, нито е лекуван.

Тази е и повода той, да вземем за пример, да не може да си изкара документ, осигуряващ му облекчения, изключително при пътешестване зад граница.

" Нямам, не мога да си изкарам документ. Изкарал съм Коронавирус, имам антитела. Но не съм имал позитивен тест, не съм бил под карантина, а такива хора не могат да си изкарат, тъй като за такива хора не може. (...) Може, в случай че бил набоцкан. Добре, само че имунизацията може да не е дала стремежи резултат! " - възмути се лекарят.

Той още веднъж показва скептицизма си към имунизациите заради задължението преди слагането на доза пациентът да подпише осведомено единодушие, " с което заявява, че за всичко, което му се случва по-късно (...) отговорност носят не тези, които са произвели имунизацията или тези, които са произвели имунизацията или тези, които са го предиздвикали да се имунизира, а самият той. (...). Ако тези ваксини бяха толкоз сигурни, за какво Ви карат Вие да си носите отговорността? "

С имунизациите " има неща, които могат да се случат след време. „ Астра Зенека “ беше изтеглена поради съществени странични резултати " - посочи инфекционистът и педиатър, само че отхвърли: " Аз не демотивирам никого " (да се ваксинира).

На въпрос дали 98-годишната му майка се е ваксинирала, той отговори негативно. " Не желае. Ако искаше, щях да я имунизирам ", разясни доцент Мангъров.

Той е роден в семейство на медици. Майка му е педиатърка, а татко му - ортодонт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР