Началникът на американските въоръжени сили генерал Марк Мили оцени жертвите

...
Началникът на американските въоръжени сили генерал Марк Мили оцени жертвите
Коментари Харесай

ПЕНТАГОНЪТ: 100 000 души са загубили руснаците в Украйна

Началникът на американските въоръжени сили военачалник Марк Мили оцени жертвите на съветската войска в Украйна на над 100 хиляди бойци, убити и ранени, съобщи " Ройтерс ".

" Вероятно е същото от украинската страна. Голямо човешко страдалчество ", сподели Мили пред Икономическия клуб на Ню Йорк. По думите му убитите украински цивилни евентуално възлизат на 40 хиляди души.

Подобни данни в никакъв случай не са огласявани от Русия и Украйна. Пентагонът досега не е оценявал като толкоз съществени загубите на двете страни, въпреки в предходни мнения да се говореше за до 80-85 хиляди убити или ранени съветски военни.

По думите на Мили спорът дотук е трансформирал сред 15 и 30 млн. украинци в бежанци (той вероятнно има поради и вътрешно разселените, защото напусналите страната към момента са доста надалеч от второто число).

Мили не прецизира по какъв начин е получил тези сведения. Двете страни не дават настояща статистика за личните си загуби, а числата, които оповестяват за обстановката в противниковата войска, не могат да бъдат без значение доказани в изискванията на война.

Самата Украйна приказва за над 77 хиляди убити съветски военни, представяни от Русия данни също съдържат изказвания петцифрен брой, а командващият силите на Москва във войната Сергей Суровикин предишния месец загатна " ежедневни " загуби на Киев от 600 до 1000 души.

Русия удостоверява за едвам 5937 убити военни по данни от 21 септември. Според разбор на обществено налични данни от съветската работа на Би Би Си и " Медиазона " единствено доказаните известия за убити военни на Москва са над 6200 към същия миг. Двете медии прецизират, че това не отразява загубите на съветската войска.
ТЕМА преди 15 часа 4061 преди 16 часа 1496 преди 16 часа 1551
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР