Наблюдаваме един доста негативен сценарий за Европейския съюз. В края

...
Наблюдаваме един доста негативен сценарий за Европейския съюз. В края
Коментари Харесай

Икономист: Цената на ваксините е нищожна в сравнение със загубите за седмица

„ Наблюдаваме един много отрицателен сюжет за Европейския съюз. В края на годината 2020 науката съумя да ни даде вяра чрез бързото създаване на, само че тук виждаме стопански и финансов проблем. Цялостният метод и концепция не бяха неприятни – имаше смисъл да се направи поръчката дружно. Но осъществяването му беше неоптимално и продължаваме да изоставаме. “ Този коментар направи пред БНР, икономист от Австрийския институт за стопански проучвания и член на Стратегическия съвет към президента Румен Радев.
Пеканов счита, че казусът е „ съвсем напълно при Европейската комисия “, не при компаниите производители на ваксини. Според него още предишното лято икономисти са предупреждавали за този вероятен ход на развиване на нещата.
 СЗО се безпокои за успеваемостта на имунизацията против новите варианти на ковид СЗО се безпокои за успеваемостта на имунизацията против новите варианти на ковид
Проблемът с успеваемостта на имунизацията против новите варианти на ковид провокира безпокойствие. Това призна в изявление за Агенция Франс Прес стълб...
„ Цената на имунизациите е оскъдна в съпоставяне със загубите, които поносим на седмица. Вчера излезе едно забавно пресмятане - забавянето на имунизациите в Европейски Съюз през 2021-ва ще ни коства 60 до 90 милиарда евро, изгубени от Брутният вътрешен продукт “ , разясни Атанас Пеканов.
В България се движим най-зле от по този начин или другояче разрастващата се зле обстановка в Европейския съюз, означи икономистът. По думите му всяка седмица с ограничаващи ограничения у нас носи загуби за стопанската система от към 200 милиона лв. от брутния вътрешен артикул.
„ Това е конкуренция с времето. В момента, в който успеем да имунизираме нужния % от популацията, тези загуби ще намалеят и изцяло ще изчезнат. “
В този развой постоянно има опасности и страните, които са поели по-сериозен ангажимент да покрият възможни загуби на компаниите производители, като Съединени американски щати и Англия, в последна сметка са си подсигурили навременни доставки, акцентира Атанас Пеканов. Според него по-бързите темпове на имунизация в тези две страни ще доведат до доста по-бързо отваряне на стопанските системи им и отпадане на ограничаващи ограничения спрямо Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР