Наблюдава се известно напрежение между президента и премиера, и двамата

...
Наблюдава се известно напрежение между президента и премиера, и двамата
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Радев и Борисов са мъжкари, нормално е да има напрежение между тях

Наблюдава се известно напрежение сред президента и премиера, и двамата са мъжкари, със мощно его, имат известни разминавания в позициите, тъй че това са естествени неща в един либерален свят ”. Това сподели в предаването „ Тази заран ” по bTV някогашният длъжностен министър председател Огнян Герджиков.

„ И двамата са задоволително интелигентни, с цел да знаят до каква степен могат да си разрешават напрежение, с цел да не се стига до съществени проблеми ”, означи обаче той.

По въпроса за решението на служебния кабинет за изтребителите Герджиков разяснява, че са създали това, което е трябвало.

„ Когато в дневния ред на Министерски съвет пристигна тази точка, аз леко се тормозих, тъй като оставаха десетина дни до края на мандата, и незабавно звъннах на президента да запитвам толкоз ли е неотложно в този момент ние да вземем решение за самолетите. Той сподели: Да, това е доста значимо, другояче изпускаме периоди, ще се протака, можем да изпуснем финансирането. И аз взех решение, че  наистина това би трябвало да бъде направено, разясни Герджиков.

 „ Ние валидирахме това, което експертната комисия от 19 души единомислещо реши и класира самолетите ”, акцентира той, като добави, че комисията е назначена от предходното Народно събрание, не от нас.
Нямам концепция да са сменяни военни специалисти. Ако е ставало такова нещо, то е ставало отвън Министерски съвет и отвън моето познание, съобщи някогашният длъжностен министър председател.   

Сделка не сме сключвали, безапелационен беше Герджиков. По думите му министър председателят Бойко Борисов няма съображение да се сърди на служебния кабинет по тематиката.

Той отхвърли да е оказвал напън върху някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Костов, който беше освободен по време на служебното държавно управление.

„ Срещу него имаше директория с показания от хора, които с имена и подписи бяха заявили неправилни неща от негова страна ”, сподели Герджиков, като не пожела да разяснява детайлности с аргумента, че това е работа на прокуратурата.

 
Той призна, че се е изненадал, откакто Костов стана шеф на митниците, само че означи, че актуалният министър председател е в правото си да реши до каква степен може да му има доверие.

Герджиков добави, че с Румен Радев поддържат епизодични контакти и са се чували 1-2 пъти, откогато не е длъжностен министър председател. С Борисов също са се чували 1-2 пъти.

Според Герджиков президентът се оправя добре и стои съществено и устойчиво на поста. С третия си кабинет министър председателят Борисов е с насъбран голям опит, което е безпределно скъпо, сподели също Огнян Герджиков.

Той е уверен, че ще успеем да се оправим с европредседателството.

„ Роднини не съм назначавал. Освободихме повече хора, в сравнение с е обикновено за един длъжностен кабинет, това може би не трябваше да го вършим ”, уточни Герджиков.

Той сподели още, че още от първия ден, в който към този момент не е бил длъжностен министър председател се е отказал от защита  и длъжностен автомобил.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР