Наблюдава се бум на измамите при отпускане на кредити. Това

...
Наблюдава се бум на измамите при отпускане на кредити. Това
Коментари Харесай

Бум на измамите при отпускане на кредити

Наблюдава се взрив на измамите при разпределяне на заеми. Това излиза наяве от известие на прокуратурата в Стара Загора.

Районната прокуратура в града даде взаимен брифинг с представители на Министерство на вътрешните работи по отношение на разкрито престъпно закононарушение – машинация при кандидатстване за разпределяне на заеми, съобщи Българска национална телевизия.

Представителите на прокуратурата в Стара Загора и Министерство на вътрешните работи прецизираха, че става въпрос за публикация по разпределяне на заеми на лица с неприятна кредитна история. Рязко се усилва броят на сигналите и формираните каузи за измами. От началото на годината прокуратурата в Стара Загора управлява следствията по 117 наказателни производства за измами, оповестиха от Районната прокуратура в града.

" Повечето измами се случват в интернет пространството. Предлагането на друг тип " предложения ". Методите на този вид измами са точно такива - посредством разгласи, посредством интернет и мобилни приложения. По този метод се вкарват в подвеждане излъганите лица ", разясни Таня Димитрова, областен прокурор на Стара Загора.

Тя изясни, че сега измамниците се показват за брокери или представители на банкови институции, като оферират криптовалута и за тази цел карат хората да им превеждат избрани суми. Има и скица, при който се оферират облекчени условия за даване на заеми или кредитна карта.

Другите способи са разгласи, при които се оферират коли за продажба, за задачата на което би трябвало да се преведе капаро. Предлагат се и шофьорски книжки, разнообразни туристически услуги, уведомиха локалните управляващи.

Наблюдаващият прокурор Лъчезар Иванов разясни, че досега са открили съпричастност на три лица към съответния случай за разпределяне на заеми на разположение с неприятна кредитна история:

" Те се свързват с лицето, което кандидатства по обявата. Искат персонални данни и надлежно сума, за която кандидатства. Лицето им изпраща контракт за заем, в който се съдържат данните на кредитоискателя. Казват на " жертвата ", че би трябвало да преведе избрана сума пари, против която да бъде прегледан договорът. След като бъдат преведени парите връзката прекъсва. "

Измамниците са с повдигнати обвинявания за машинация в съучастничество. За него законът планува наказване от 1 до 3 години отнемане от независимост. Пострадалите са над 10 души, уведомява националната телевизия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР