Наближават най-светлите празници през годината. Те дават поводи за много

...
Наближават най-светлите празници през годината. Те дават поводи за много
Коментари Харесай

Празничният каталог на издателска къща Бард

Наближават най-светлите празници през годината. Те дават мотиви за доста наслада, особено когато са свързани с дарове и изненади.

Издателска къща " Бард " предлага на вниманието на читателите своя празничен азбучник с забавни и чакани заглавия, които сигурно ще бъдат оценени от феновете на книги. Това ви дава съвършен мотив да извършите превъзходен подарък на ваш непосредствен или пък на самите себе си.

Да забележим:

" Съдбата на килъра "   от Робин Хоб, фентъзи, Бестселър на " Ню Йорк Таймс " (4-ти декември)

Преди повече от двайсет години първият епически фентъзи разказ с основни герои Фицрицарин Пророка и неговия мистериозен, неведнъж влудяващ другар Шута удари като ярка гръмотевица. Сега Робин Хоб довежда до величествен край третата трилогия с тези толкоз обичани герои в един разказ на непостижим артистизъм, който сигурно ще се утвърди като един от великите шедьоври на жанра. Малката щерка на Фиц, Пчеличка, е похитена от Слугите, скрито общество, чиито членове освен сънуват вероятни пътища на бъдещето, само че употребяват пророчествата си, с цел да натрупат благосъстояния и въздействие. Пчеличка играе съдбовна роля в тези сънища... само че тъкмо каква роля, остава нестабилно. 

Докато садистичните похитители на Пчеличка я влачат през половината свят, Фиц и Шута повярвали, че тя е починала и потеглят на задача на възмездие, която ще ги води до далечния остров, където населяват Слугите – място, което Шута в миналото назова собствен дом и по-късно – затвор. Беше пъкълът, от който Шута се избави, сакат и ослепен, заклевайки се в никакъв случай повече да не се върне.

Въпреки всичките си рани, обаче, Шута не е толкоз беззащитен, колкото наподобява. Той също е сънуващ, кадърен да оформя бъдещето. А Фиц, въпреки да не е към този момент безподобният професионален палач от младостта си, остава мъж, с който би трябвало да се преценяват – смъртно рисков с ножове и отрова, и движимост в магията на Пророците. И задачата им е елементарна: Да се погрижат нито един Слуга да не оцелее от тяхната гняв

Зашеметяващ свършек на трилогията на Робин Хоб за Фиц и Шута, която стартира с „ Убиецът на Шута “ и продължи с „ Гонитбата на Шута “.  Всеки нов разказ на Робин Хоб е мотив за празнуване. Заедно с милиони други нейни почитатели се веселя на всяко посещение в Шестте херцогства, Дъждовитите равнини и Външните острови и нямам самообладание да видя къде ще ме води тя по-късно. (Джордж Р. Р. Мартин)

Сложен гоблен от премеждие, измяна, предназначение и неумолима заплаха... Професионализмът на Хоб е явен, както постоянно. (Пъблишърс Уикли)

Блестящо и красиво изложение... разказът на Хоб кипи с разкрития, измяна, отплата, борби с мечове и вълшебен ураган. (SciFiNow)

Цена 34,99 лева Обем 640 стр.

**

" Чдеса край дребната река " разказ от Фани Флаг, авторката на „ Пържени зелени домати “ (8 декември)

В неповторимия си топъл и занимателен жанр, който я трансформира в обичана писателка на милиони хора по целия свят, Фани Флаг ни предлага очарователна коледна история за религия и вяра, подобаваща за читатели от всички възрасти.

В най-южния завършек на Алабама, на брега на живописна река, се намира тихото селце Лост Ривър − Изгубената река − където времето като че ли е спряло...

След като му слагат стряскаща диагноза, Осуалд Д. Кембъл напуща студения и брулен от зимни ветрове Чикаго, с цел да прекара последната си Коледа на топло в селцето Лост Ривър. Там той среща куриер, който разнася пощата с лодка, магазинер с разрушено сърце, дамите от Мистичния медал на Кралските точки, които скрито правят положителни каузи. Среща и дребна птица на име Джак, основен воин в тази незабравима история за една вълшебна Коледа на юг.

Цена 15.99 лева Обем 240 стр.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР