Наближава Великден и вкъщи започва да ухае на празник –

...
Наближава Великден и вкъщи започва да ухае на празник –
Коментари Харесай

Богат агнешки гювеч със зеленчуци е Великденското предложение за празнично ястие от шеф Шишков

Наближава Великден и у дома стартира да ухае на празник – дъхав козунак, печено агнешко и още нещо, което е характерно за всеки дом и е обвързвано с чувството за уют, топлота и споделени очаквания. Хубавото на традициите е, че в случай че ги почитаме, те ни разрешават да ги освежаваме, без да ги нарушаваме.
Шеф Шишков има особено предложение към феновете на разнообразието, което съблюдава положителните български предписания с качествени български артикули, и вместо класиката агнешко печено, дава концепция за пролетен агнешки гювеч със зеленчуци. За задачата избира свежо българско агнешко с SGS сертфикат от Lidl, гарантиращ качеството на месото. Рецептата лишава повече време, само че не и повече старания от страна на домакинята или домакина. Пригответе си пет часа до поднасянето му на трапезата и бъдете сигурни в резултата.

Времетраене: 300 минути
Порции: 4 – 6
Трудност: 2/3
Необходими артикули:
2, 4 кг aгнешкo месо от бут или плешка
2 глави лук
3 огромни моркова
1 кг картофи
200 млчервено вино
3 с.л. червен пипер
2 глави чесън
1 л агнешки бульон
сол и черен пипер
Обезкостяваме агнешкото и го нарязваме на огромни части, като отстраняваме множеството от лойта на месото, с цел да не става ястието прекомерно мазно. Сваряваме костите в подсолена вода за 1 час.
Поставяме сварените кости на дъното на глинен или подобаващ за печене съд с похлупак.
Отгоре подреждаме нарязаните на едро зеленчуци и късовете месо, като овкусяваме със сол, червен и черен пипер. Главите чесън слагаме без да белим скилидките, с цел да се задушат и да получим чеснов пастет.
Добавяме виното и бульона. Затваряме с капака и запечатваме с тесто или алуминиево фолио.
Поставяме глинения съд в студена фурна, включваме на 180° C и печем около3,5 – 4h.

Още забавни и вкусни хрумвания по какъв начин да #Вкъществувате вижте тук: https://www.lidl.bg/polezno-info/vkashtestvuvane
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР