Наближава краят на активният живот на Международната космическа станция и

...
Наближава краят на активният живот на Международната космическа станция и
Коментари Харесай

Новата международна космическа станция ще бъде в орбита около Луната?

Наближава краят на интензивният живот на Международната галактическа станция и скоро тя ще бъде сменена с друга. Все повече учени се афишират новата станция да бъде на лунна орбита. Това ще й даде редица преимущества, като с изключение на продължение на досегашните научни проучвания, новата станция може да се трансформира и в междинна станция за полет до Марс.

На среща състояла се неотдавна, работната група от учени стояща зад Международната галактическа станция, разиска методите за нейното заменяне. Това би трябвало да се случи през 2024 година

Международната галактическа станция беше основана като научна лаборатория в космоса. На нея астронавти и космонавти от разнообразни народности реализираха и реализират стотици опити.

На упоменатата работна среща, от ден на ден специалисти са се оповестили за галактическа станция, която да е изведена в лунна орбита. Това е съществено предизвикателство пред учените, само че спрямо досегашната Международна галактическа станция би имала редица преимущества. На първо място новата станция ще помогне за още по-добро изследване на Луната, а също по този начин ще бъде междинна станция при полет до Марс.

Учените от Съединени американски щати упорстват за станция, която обикаля Луната точно поради улесненията за предстоящ полет до Марс, до момента в който съветските учени избират обитаема станция на повърхността на Луната. Американците разискват елипсовидна орбита по която станцията да обикаля Луната, като най-близката точка до лунната повърхнина да бъде на 1450 км, а най-далечната на 69 000 км. Новата галактическа станция ще се нуждае от една седмица, с цел да прави една обиколка по тази орбита. Разбира се при потребност орбитата на станцията към Луната може да се трансформира.

На съветското гледище за Лунна станция може да се отговори като се построи модул и на лунната повърхнина.

Идеята е построяването на новата станция да стартира през 2020 година, тъй че тя да бъде подготвена да подкрепя полети до Марс през 30-те години на нашия век.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР