Наближава Черешова задушница. Това е втората Задушница за годината. С

...
Наближава Черешова задушница. Това е втората Задушница за годината. С
Коментари Харесай

Как да приготвим житото на Черешова задушница

Наближава Черешова задушница. Това е втората Задушница за годината. С нея се уважава паметта на мъртвите. Добре е на този ден да се посетят гробовете, да се възпламенят свещи и да се прелеят с вино или с вода.
Обикновено на този ден е целесъобразно да се върви рано сутринта. Раздавките за Бог да елементарни включват череши, питка, жито и дребни сладки и соленки. Може да се добави и друго, което покойниците са обичали приживе.
Дори да не разполагате с задоволително време и да сте решили да купите питката и виното от магазина, то житото е целесъобразно да го приготвите сами.
Ще споделим с вас рецептата за една доза. Бихте могли да удвоите или утроите съставките, според от това от какво количество се нуждаете.

Жито за Черешова Задушница
Какви артикули ще са ви нужни:
• 1 ч. ч. жито
• 3 ч. ч. вода
• 100 грама захар
• Ванилия
• 1 к. л. сол
 Как се прави питка за Черешова задушница Как се прави питка за Черешова задушница
Тази година Черешова задушница е на 19 юни, по-късно от предходните. Това е денят, в който се почитат душите на мъртвите. Необходимо е...
• Пудра захар
• Канела или орехи за поръсване
• Кора от един лимон
• 50 грама масло
Начин на подготвяне:
 Храната, която ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да приготвите на Черешова задушница Храната, която ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да приготвите на Черешова задушница
Тази година Черешова задушница е малко по-късно от предходните. Предстои да се уважи на 19 юни. Задушницата се отличава от останалите,...
Житото се накисва във вода за 24 часа. След като отмине това време, прецедете го и го сложете да се вари. Около един час му е належащо, с цел да омекнат добре зрънцата пшеница. По това ще разберете дали към този момент е готово за консумация. В самата вода, преди да го сложите да се вари, прибавете и лъжичката сол.

Прецедете от водата сварената пшеница и прибавете маслото, захарта и пудрата захар. Оставете, до момента в който изстине и едвам по-късно сложете настърганата кора от един лимон и натрошените орехи.
Накрая разпределете в дребни купички за подавка и поръсете щедро с пудра захар. Можете да поръсите и канела под формата на кръст или да подредите орехи в същата форма. Вие сами решавате по какъв начин ще го раздадете.
Спазвайте и почитайте тези правила, тъй като мнозина към този момент са ги не запомнили, а те би трябвало да се предават от генерации на генерации!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР