На24-ти юли 2023 година, състав на Окръжен съд - Плевен

...
На24-ти юли 2023 година, състав на Окръжен съд - Плевен
Коментари Харесай

Обвиненият за смъртта на трима в тежката катастрофа край с. Ралево получи мярка Задържане под стража

На24-ти юли 2023 година, състав на Окръжен съд - Плевен прегледа постъпило искане от Окръжна прокуратура - Плевен, за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, на лицето Г.В.Т., роден 1992 година, притеглен като обвинен за причиняване на злополука в пияно положение, като недееспособен, вследствие на което е предизвикал гибелта на три лица.

На 20.07.2023 година, на пътя Плевен-Ловеч, наоколо до разклона за село Ралево, при ръководство на лек автомобил, обвиненият е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност предизвикал гибелта на повече от едно лица.

След преценка на събраните до този миг доказателства, съдът намира, че може да се направи неоспорим извод за съществуване на обосновано съмнение за авторството на закононарушението. В съответния случай, въпреки и на този ранен стадий от досъдебното произвеждане, доказателствата сочат непротиворечиво, че причинител на закононарушението е обвиненото лице.

Извършеното действие е тежко по смисъла на закона, с извънредно висока социална заплаха и за него се планува наказване от 3 до 15 години отнемане от независимост.

Обвиняемият е неведнъж осъждан, като е търпял и наказване отнемане от независимост, а защото работи в чужбина, се приема, че няма непрекъснато местоживеене в Република България.

При тези доказателства, съдът намира, че е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие или извърши друго закононарушение, заради което взема по връзки на него мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

По време на гледането на мярката, обвиненият изиска по-лека мярка с претекстове, че не е управлявал автомобила при случая, а на кормилото е бил негов братовчед/който е единият от починалите при произшествието, както и за това, че има три деца от връзка, която е на фамилни начала.

Определението не е дефинитивно, същото може да се апелира и стачкува пред Апелативен съд - Велико Търново, в тридневен период, считано от през днешния ден.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР