На завършилото в Пловдив европейското първенство по кану каяк за

...
На завършилото в Пловдив европейското първенство по кану каяк за
Коментари Харесай

68 доброволци влязоха в „кухнята“ на европейското по кану каяк в Пловдив

На приключилото в Пловдив европейското състезание по кану каяк за мъже и дами се включиха и 68 доброволци. Техният екип е съгласуван от фондация Национален алианс за работа с доброволци. За фондацията това е девето огромно спортно събитие в последните три години, за което набират, образоват и менажират доброволци. След европейски и международни надпревари по фехтовка, гребане, лов на риба и баскетбол, за втора поредна години доброволците оказват помощ за сполучливото осъществяване на европейско по кану каяк.

Младежите бяха разпределени в над 15 длъжностни характерности – помагаха за премерване на времето на състезателите, допинг и медицински служби, премерване и надзор на лодките, пресцентър и други Средната възраст на участвалите доброволци е 18 години, като обичайно превес имат девойките – 65% от тях са представители на нежния пол. Освен от Пловдив се включиха доброволци от София, Асеновград, Първомай и други

Макар и нова за България, тематиката за доброволчеството в спорта се радва на все по огромен интерес от страна на доброволците. Разбира се, от значително значение са опциите, които им дават българските спортни федерации, които от ден на ден залагат на проведеното и огромно доброволчество, за сметка на стихийното и краткосрочно доброволчество.

Катерина (23 г.),  участничка в пето огромно спортно събитие в Пловдив, показа: „ Доброволчеството е моята пристрастеност. Дава ми опция да се развъртвам в доста сфери, отваря доста порти пред мен – за личностно и професионално развиване и рационализиране. В спортните събития вземам участие, тъй като е извънредно предизвикателство и премеждие да си в „ кухнята ” на спорта. Имам опция да поддържам връзка с доста хора от разнообразни култури, да узнавам неща за огромния спорт, които остават мистерия, когато си пред тв приемника ”.

„ Голямо благодаря за прелестната работа, която свършихте, благодаря ви, тъй като без вас това събитие нямаше да бъде допустимо за образуване “, обърна се към доброволците президентът на Европейската асоциация по кану каяк Албърт Уудс.

Изпълнителният шеф на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова също изрече благодарности към девойките и момчетата, трансформирали се част от тима, осъществил влиятелното европейско състезание в Пловдив.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР