На заседанието на Министерския съвет бе прието решението за бюджетна

...
На заседанието на Министерския съвет бе прието решението за бюджетна
Коментари Харесай

МС определи правилата за бюджета за 2019 г.

На съвещанието на Министерския съвет бе признато решението за бюджетна процедура за 2019 година в периода , избран от Закона за обществените финанси, оповестиха от Министерския съвет.

С решението се основава нужната организация и съгласуваност сред обособените разпоредители с бюджета и сформиране на средносрочната бюджетна прогноза за интервала 2019-2021 година и на плана на държавния бюджет за 2019 година .

В документа са показани стадиите, периодите, разпределението на отговорностите и условията към бюджетните разпоредители по съставянето на средносрочната бюджетна прогноза за интервала 2019-2021 година и плана на държавния бюджет за 2019 година .

В признатото решение се дефинират главните правила за рамките на бюджетния развой . Базата за създаване и актуализиране на средносрочната бюджетна прогноза за интервала 2019-2021 г . и за сформиране на законопроекта за държавния бюджет на България за 2019 година също са избрани с акта.

С бюджетната процедура за 2019 година се дефинират периодите и отговорностите на изпълнителната власт по отношение на функционалностите на Фискалния съвет в границите на процеса по сформиране на бюджета.

Бюджетната процедура е съобразена със периодите по използването на механизмите и ограниченията, заложени в главните стадии на Европейския учебен срок за съгласуваност на икономическите политики през 2018 година за подсилване на икономическото ръководство и реализиране на наблюдаване на макроикономическите несъответствия.
Спазването на процедурата основава условия за бистрота и е детайл на положителното ръководство на обществените финанси. Тя обгръща всички бюджетни организации и юридически лица, следени от страната и/или от общините, които не са част от консолидираната фискална стратегия, само че попадат в обсега на бранш " Държавно ръководство ".

Припомняме, със Закона за Фискалния запас бе основан Фискален съвет . Целите, разказани в нормативните документи, са: без значение наблюдаване и разбор на бюджетната рамка с оглед поддържане на устойчиви обществени финанси и повишение качеството на формалните макроикономически и бюджетни прогнози посредством осъществяване на безпристрастна оценка, учредена на справедливи критерии, както и повишение на прозрачността и информираността на обществото за фискалното ръководство на страната.

Основната функционалност на Фискалният съвет е наблюдаването на спазването на числовите фискални правила , избрани в Закона за обществените финанси и отнасящи се за Сектор " Държавно ръководство " и консолидираната фискална стратегия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР