На заседание на Военния комитет на Алианса на ниво началници

...
На заседание на Военния комитет на Алианса на ниво началници
Коментари Харесай

Приеха нова военна стратегия на НАТО

На съвещание на Военния комитет на Алианса на равнище началници на Генерални щабове на 22 май в Брюксел е одобрена нова военна тактика на Алианса, оповестиха пред ТАСС от пресслужбата на Северноатлантическата организация.


От там оповестяват, че приемането на тактиката е значима крачка от акомодацията на НАТО към все по-сложните закани за сигурността.

Генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг съобщи в изявление пред „ Велт ам Зонтаг “, че специалистите на Алианса са приели нова военна тактика на организацията по отношение на новите провокации, измежду които сложи и „ съветската нуклеарна опасност “. Според него в документа става дума за това „ и в бъдеще да бъдем изцяло подготвени за защита и да можем да обезпечаваме стабилността “. Това изисква отчасти обновяване и нова военна идея на Алианса, добави той.

Военната тактика на НАТО е закрит документ за предпочитаните военни проекти и мерки на Алианса, както и за посоката на развиване на неговите военни благоприятни условия.
 Срещата на върха на НАТО ще е през декември в Лондон Срещата на върха на НАТО ще е през декември в Лондон
Следващата среща на НАТО на високо ниво ще се организира в Лондон през декември, отбелязвайки 70-годишнината на съюза, заяви генералният секретар Йен...

Отворен и по-широк документ е Стратегическата идея на НАТО, последното издание на която бе призната на 12 юли 2018 година на срещата на високо ниво на НАТО в Брюксел. Този документ дефинира военно-политическите цели на Алианса. Тя, по-специално, разказва НАТО като „ неповторим съюз на демократичните страни с общи полезности, защитаващ правилата на персоналната независимост, народна власт, човешки права и върховенството на закона “ и дава опция за отбрана и поддръжка на тези правила в целия свят в границите на напъните за „ контролиране на рецесиите “. Два други целта на Съюза, в сходство с този документ, - са развитиете на груповата защита и съдействие в областта на сигурността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР