На заседание на Академичния съвет на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“,

...
На заседание на Академичния съвет на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“,
Коментари Харесай

ПУ „Паисий Хилендарски“ избра новите зам.-ректори

На съвещание на Академичния съвет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, завършило късно нощес, бяха определени зам-ректорите в екипа на новия ректор на висшето учебно заведение – проф. доктор Румен Младенов.

Както даде обещание в програмата си за развиване на университета за интервала 2019 – 2023 година, проф. Младенов залага на приемствеността и разширената екипност. Тъй като размерът от действия, осъществявани от заместник-ректорите доста се е нараснал, се постанова някои от ресорите да бъдат разграничени, с цел да може освен да се облекчи работата на заместниците, само че и да се покачат качеството и успеваемостта, изясни ректорът на ПУ „ Паисий Хилендарски “.

Това е повода броят на зам.-ректорите от трима да се усили на петима.

За зам.-ректор с сектор „ Учебна активност “ бе определена доцент доктор Мария Стоянова от Химическия факултет, която и досега заемаше тази позиция. С нейното ново предопределение се утвърждава приемствеността в университета, акцентира проф. Младенов.

В сектор „ Система за наблюдаване, ръководство и непрекъснат надзор на качеството на образованието и университетския състав “ ще работи проф. д.п.н. Румяна Танкова от Педагогическия факултет. Този сектор е обвързван с провеждането на вътрешния одит, атестацията и анкетите за качеството на образование – както в университета, по този начин и в неговите филиали в Кърджали и Смолян, описа проф. доктор Румен Младенов.

Проф. доктор Теменужка Йовчева от Физико-технологичния факултет ще отговоря за ресора „ Научноизследователска и издателска активност “.

Доц. доктор Надя Чернева от Филологическия факултет ще работи в сектор „ Международно съдействие, академична подвижност, връзки с обществеността и протокол “.

„ Информационна конструкция и акредитационни процедури “ е ресорът на проф. доктор Антон Илиев от Факултета по математика и информатика.

Проф. доктор Невена Милева от Физико-технологичния факултет ще бъде пом.-ректор с сектор „ Проектна активност “. Тя ще продължи да координира взаимната работа на ПУ „ Паисий Хилендарски “ с МУ – Пловдив в общия план на двете висши учебни заведения – „ Перимед “. Проектът започва при предходния ректорски екип и сполучливото му осъществяване в този момент и в бъдеще също е доказателство за професионалната последователност в Пловдивския университет, сподели проф. Младенов.

Проф. доктор Румен Димитров Младенов бе определен за ректор на ПУ „ Паисий Хилендарски ” на Общото заседание на висшето учебно заведение, провело се на 21 май 2019 година За него гласоподаваха 84% от делегатите на Общото заседание.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР