На Запад е прието да се надяват, че в Русия

...
На Запад е прието да се надяват, че в Русия
Коментари Харесай

Fox News: Да се очаква руснаците да свалят Путин е абсолютно безсмислено

На Запад е признато да се надяват, че в Русия се готви прелом и Путин ще бъде отхвърлен от власт, само че това е химера, написа Fox News. Болшинството руснаци поддържат президента, а в случай че подлагат на критика дейностите му в Украйна, то е единствено тъй като те не са задоволително твърди.

Сегашното положение на инакомислие измежду руснаците е малко евентуално да докара до национален протест против Путин. Тъй като руско-украинският спор навлиза в десетия си месец без никакви признаци на решителна победа за двете страни, западните наблюдаващи се концентрират върху минусите на съветската войска, вътрешните проблеми, измъчващи Русия, и хипотетичното намаляване на властта на Путин. Разбираемо е, че хората се надяват, че тези фактори по някакъв метод ще принудят президента Владимир Путин да приключи военния спор с Украйна. Стана даже всекидневно да се броят дните до „ рухването на режима в Москва ".

Но изводът, че Путин е на път да бъде свален от власт, е в най-хубавия случай пожелателно мислене.

Въпреки че рейтингът на Путин е понижен с към 8% от март тази година, 75% от руснаците към момента утвърждават активността му, а 78,7% му имат вяра. Това са данни на разнообразни съветски социологически организации, които западните анализатори смятат за достоверни.

През октомври беше обявено, че президентът Джо Байдън е получил класифицирана разследваща информация като част от брифинг на разузнаването, че член от вътрешния кръг на Путин приписва неприятното справяне с военния спор в Украйна непосредствено на съветския президент. Западното разузнаване изтълкува тази информация като знак за " протест " в Кремъл.

Но е малко евентуално американското разузнаване да е проникнало във вътрешния кръг на Путин и да е съумяло да получи секретна информация непосредствено от някой от неговите членове.

„ Вътрешният кръг " на Путин е извънредно стеснен и се състои от доверени някогашни сътрудници от дните му в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и като почитан чиновник в Санкт Петербург. Тези лоялни апаратчици се радват на доста по-комфортен живот във вътрешния кръг на Путин, в сравнение с Централно разузнавателно управление на САЩ би могло да им предложи в миналото в Америка (ако бяха изгонени от Русия) в подмяна на шпиониране за държавното управление на Съединени американски щати.

Рисковете от разкритие са несъразмерно високи. Ако бъде разпознат подобен, той ще бъде неотложно отхвърлен.

Хората от близкия кръг на Путин са под непрекъснато наблюдаване и отбрана. Тяхната връзка се управлява от система за техническо наблюдаване, наречена СОРМ (Система за оперативно-издирвателни ограничения - набор от механически средства и ограничения, предопределени за осъществяване на оперативно-издирвателни действия в телефонни, мобилни и безжични информационни и радио мрежи, бел. ред.).

Има двама индивида, които намерено подлагат на критика метода, по който се управляват съветските сили в Украйна: спонсорът на " Агенцията за интернет проучвания " Евгений Пригожин, главата на персоналното особено поделение на Путин - групата " Вагнер ", и Рамзан Кадиров, глава на Чеченската република.

Но тяхната рецензия към съветската войска беше, че не е задоволително твърда, а не че е прекомерно брутална. Тези хора са близки съдружници на Путин, които в никакъв случай няма да работят против него. Дори и да го създадат, ще е по-зле за Украйна, а не по-добре.

Путин не е измислил този боен спор, той не е особеност, а пример за съветски водач. Той е характерен съветски ръководещ.

Унищожаването на жизненоважна инфраструктура, вследствие на което 80% от територията на Украйна остана без топлота, електричество и питейна вода, е резултат от така наречен „ Стратегическа интервенция за поразяване на сериозни противников цели ". Ето по този начин работи Русия - тя не се пробва да минимизира жертвите или да избегне цивилни жертви, когато Кремъл смята борбата за решаваща.

Сталин, да вземем за пример, умишлено не изтегля цивилните от града преди Сталинградската борба, тъй като считаше, че " бойците ще се бият по-упорито за жив град, в сравнение с за мъртъв ".

Путин и тези, които могат да му се опълчват, вземат участие дружно във всичко това.

Путин персонално избра своя непосредствен съдружник и някогашен помощник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Виктор Золотов за началник на Росгвардия. Золотов стартира кариерата си в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) през 70-те години като офицер по сигурността на висши ръководители, в този момент ФСО. В началото на 90-те години Золотов служи като телохранител на Анатолий Собчак, тогавашния кмет на Санкт Петербург, президента Борис Елцин и, несъмнено, на самия Путин, който тогава беше заместник-кмет на Санкт Петербург при Собчак. Един от най-близките сътрудници на Путин, Золотов дава отговор директно за персоналната сигурност на президента.

Западните анализатори са склонни да проектират западните правила на държание върху Русия и режима на Путин и да вършат изводи въз основа на нашите стандарти на мислене. В разследващите среди това се назовава «огледално отражение».

Но Путин, неговите сътрудници и съветският народ като цяло мислят и се държат друго от американците.

Източник: News-front

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР