На втори април се състоя първото учредително заседание на Консултативния

...
На втори април се състоя първото учредително заседание на Консултативния
Коментари Харесай

Проведе се първото учредително заседание на Консултативния съвет за местно икономическо развитие в Тетевен

На втори април се състоя първото учредително съвещание на Консултативния съвет за локално икономическо развиване. На тази първа намира се гласоподава правилникът за активността на съвета и бяха определени зам.-председател и секретар.
Заседанието стартира с одобрение от кмета на Община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева /председател на съвета/, която посочи, че учредяването на консултативния съвет е от значително значение за реализиране на стабилно икономическо развиване на общината. Тя добави, че желае един настоящ и потребен съвет, който да не остане единствено на хартия.
Дневния ред на срещата стартира с единомислещото приемане на Правилника за устройството и активността на Консултативния съвет за локално икономическо развиване, а по-късно се пристъпи към избор на заместник-председател и секретар. Емил Максимов получи зам.-председателското място, а Валентина Николаева – шеф на дирекция „ Специализирана администрация “, при Община Тетевен, бе определена за секретар на съвета.
Бяха разисквани значими и настоящи тематики: трендовете на пазара на труда и ограниченията за заетост; общинските политики, действия и начинания, свързани със стимулиране на икономическото развиване, повишение на заетостта и приходите на гражданите; неналичието на квалифицирана работна ръка; опциите за партньорство и съдействие сред бизнеса и локалната власт; опциите, вероятностите и изгодите от дуалното образование и други
На съвещанието участваха зам.-кметът Тони Стоев, представители на локалния бизнес от разнообразни стопански сфери, представители на институции, работещи по въпросите на заетостта, шефовете на двете професионални гимназии в Тетевен - НПГГСД " Сава Младенов " – Емилия Тонева и ПГ по СЕУ - Йочка Вълчева.
Консултативния съвет за локално икономическо развиване реализира активността си на основата на правилата на неприкритост, самостоятелност, доброволност, съдействие и взаимоотношение с локалните държавни и общински органи, равнопоставеност, плурализъм на мненията и гласност.
Съветът има за цел: Да подкрепя активността на локалната власт в реализация на политики за стимулиране на икономическото развиване, повишение на заетостта и приходите на гражданите; Да предлага рационализиране на локалната нормативната уредба, обвързвана с регламенти и регулаторни правила, касаещи активността на компании и организации, създаващи претовареност и реализиращи вложения на територията на общината; Да инициира и дава мнение по политиките за поощряване и поддръжка на локалното предприемачество, привличане и осъществяване на нови вложения, осъществяване на инфраструктурни планове с социална значителност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР