На втората годишнина от войната в Украйна: САЩ обявиха най-големия

...
На втората годишнина от войната в Украйна: САЩ обявиха най-големия
Коментари Харесай

На втората годишнина от войната в Украйна: САЩ обявиха най-големия пакет от санкции срещу Русия


На втората годишнина от войната в Украйна: Съединени американски щати оповестиха най-големия пакет от наказания против Русия. Поводът – втората годишнина от войната в Украйна и гибелта на Навални. Съединените щати оповестиха най-големия пакет от наказания против Русия. Поводът – 

Новите наказателни ограничения на Вашингтон против Москва засягат повече от 500 физически лица и компании.

Сред новите глобени са финансови институции, съветски банки, съветската система за картови разплащания „ Мир “, военната промишленост и планове в областта на енергетиката.

Санкции има и във връзка гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални. Вашингтон наказа и ръководители на затвори, които счита, че са виновни за гибелта на опозиционера.

От Белия дом показаха, че тези наказания са единствено началото, като ще бъдат наложени още.

Очаква се през днешния ден, посредством видеоконферентна връзка, президентът Байдън да беседва с сътрудниците си от G-7 и с украинския президент Володимир Зеленски.

На този декор към момента не ясно дали и по кое време Камарата на представителите в американския Конгрес ще гласоподава законопроекта за даване на нова финансова помощ за Украйна. Пакетът в размер на над 60 милиарда $, извънредно нужни на страната, с цел да се снабди тя с военно съоръжение. Предложението за това бе на президента Джо Байдън и той го направи още през октомври.

Наскоро беше утвърден от Сената, само че с цел да бъде провиснал, би трябвало да бъде утвърден и от Камарата на представителите. А там републиканците, които имат болшинството отхвърлят да гласоподават финансовата помощ и поради Доналд Тръмп.

Дали ще бъде гласувана помощта, ще стане ясно при започване на идващия месец, когато конгресмените ще се върнат още веднъж на работа след двуседмична отпуска.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР