На всички въпроси по темата отговаря Тодор Капитанов - създателят

...
На всички въпроси по темата отговаря Тодор Капитанов - създателят
Коментари Харесай

Наказание при употреба на алкохол по време на работа


На всички въпроси по тематиката дава отговор Тодор Капитанов - основателят на автоматизирана безвъзмездна платформа за трудовоправни съвещания и препоръки в помощ на всички работещи жители в България.

Работодателят или непосредственият началник може да в профил краткотрайно от работа служащ или чиновник, който се явява в положение, което не му разрешава да извършва трудовите си отговорности, използва през работно време алкохол или друго мощно упойващо средство.



Отстраняването продължава, до момента в който служащият или служителят възвърне годността си да извършва избраната му работа.

През времето, до момента в който трае отстраняването, служащият или служителят не получава трудово заплащане . Отстраняването от работа е акт, с който краткотрайно се прекратява осъществяването на трудовото обвързване, без то да се приключва. По правната си природа то е насилствена дисциплинарна мярка и съставлява характерна демонстрация на дисциплинарната власт на работодателя.

При осъществяване на работата, за която се е уговорил, служащият или служителят е задължен да се явява на работа в положение, което му разрешава да извършва предоставените задания и да не използва през работното време алкохол или друго упойващо вещество . В противоположен случай, това се смята за нарушение на трудовата дисциплинираност.

Практиката сочи, че с изключение на в закона, задължението на служащия да се явява на работа в положение, което му разрешава да прави качествено и безвредно работата си, се урежда и в длъжностната му характерност, която той подписва преди назначението му на съответното работно място.

Друг прийом за контролиране на сходни взаимоотношения е Правила за вътрешния трудов ред в съответната месторабота. Работодателят е задължен да издаде устав за вътрешния трудов ред, в който дефинира правата и отговорностите на служащите и чиновниците и на работодателя по трудовото правно отношение и урежда организацията на труда в предприятието съгласно особеностите на неговата активност. Работодателят издава правилника за вътрешния трудов ред, откакто организира предварителни съвещания с представителите на синдикалните организации в предприятието и с представителите на служащите и чиновниците по член 7, алинея 2 от Кодекса на труда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР