На всички ни се налага ежедневно да се взираме в

...
На всички ни се налага ежедневно да се взираме в
Коментари Харесай

Каква е вредата от дисплеите

На всички ни се постанова всекидневно да се взираме в мониторите на компютрите, най-често по работа. Но го вършим и на мобилните си устройства, когато работният ден свърши. Добре знае се, че екраните вредят много съществено на зрението ни, само че те имат и други вреди.

 Упражнения за очи
Упражнения за очи

Няма да ви лишават доста време

Пристрастяване

Прекомерното стоене пред екрана води до пристрастяване. Това най-често се улавя, когато останем повече време без компютъра и телефона си. В тази рубрика спада и зависимостта от обществените мрежи. В устрема си да сме непрекъснато онлайн даже и не усещаме по какъв начин ставаме подвластни от телефона или компютъра си.

 Снимка 330151

Не е добре преди лягане да прекарваме дълго време пред екрана, тъй като това разстройва съня ни. Не сме устроени да седим непрекъснато, само че когато се постанова го вършим. Това обаче се отразява отрицателно на физиката ни, като най-често започваме да изпитваме болежка във врата, кръста или раменете.

Очите

Дългите часове прекарани в работа пред компютъра или взиране в телефона водят до увреждане на ретината. Можем да използваме очила за компютър, с цел да понижим нездравословното въздействие.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР