На всички ни се е случвало - изпращаме важен служебен

...
На всички ни се е случвало - изпращаме важен служебен
Коментари Харесай

Завършвайте имейлите си с тези 4 думи и винаги ще получавате отговор

На всички ни се е случвало - изпращаме значим длъжностен имейл, а отговорът или се бави с часове, или въобще не идва. Неприятно е, защото може да спъне работата ни.

Можем ли по някакъв метод да си подсигурим заветното Re:? Според проучване на 300 000 имейла, извършено от Boomerang, един избран свършек на писмото генерира най-вече отговори.

Сравнени са няколко обичайни завършващи изречения: " Благодаря ", " Благодаря авансово за отговора ", " Поздрави ", " С най-сърдечни поздрави ", " Всичко положително ", " С почитание ".

Оказва се, че най-добре се приема " Благодаря авансово за отговора " - 65,7% от имейлите, приключили с тези думи, са получили бърз отговор.

От писмата с последна дума " Благодаря ", е отговорено на 63%. Финалът " Всичко положително " е получил 54,4% отговори, а " Поздрави " - 53,9 на 100.

И по този начин, за какво " Благодаря авансово за отговора " е най-успешният завършек на мейл? Изразяването на признателност кара хората подсъзнателно да ви одобряват в по-положителна светлина. А пък думата " авансово " загатва, че към този момент е решено, несъмнено, че ще имате защо да благодарите т.е че ще получите отговор.

Може да приложите този трик освен за служебната, а и за персоналната си преписка и да ревизирате дали пък приятелите ви няма да стартират да дават отговор по-бързо на известията ви.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР