На всеки собственик на домашен любимец все някога му е

...
На всеки собственик на домашен любимец все някога му е
Коментари Харесай

Как да удължите живота на домашния си любимец

На всеки притежател на домакински любим все в миналото му е минавала неприятната мисъл какво ще стане, когато животинчето почине. То се трансформира в член на фамилията и загубата му се възприема като покруса за всички. Това е нещо обикновено, когато обичаме някого. Всички желаеме кучето, котето, зайчето или какъвто и домакински любим да имаме, да живее оптимално дълго и да му се радваме. Освен че продължителността на живота при животните е друга според породата и типа, методът на развъждането им също може да бъде от определящо значение. Затова има няколко неща, с които да осигурим на нашия приятел по-дълъг живот.

Хранете животните си с качествена храна

Това е доста значимо за всяко животно. Някои хора може да подценяват това, само че положителната храна се отразява добре на домашния ви любим. Ако се храни качествено, той има здрави очи, лъскава четина и имунната му система е мощна. Ставите и мускулите също са по-устойчиви и това ще се отрази на продължителността на живота му.

Не ги прехранвайте

Любимците с наднормено тегло стават по-уязвими на болести. Затлъстяването е хранително заболяване №1, което се следи при домашните любимци и изследванията демонстрират, че наднорменото тегло може да редуцира живота на кучето или котката с две години. То заплашва вашия домакински любим от ставни и сърдечни болести, както и диабет.

Водете домашния си любим постоянно на ветеринар

Прегледите при профилиран доктор не завършват единствено със наложителните ваксини. Профилактичните прегледи са доста значими, като вероятността да бъде открит проблем в начален стадии при рутинно вървене на ветеринар е огромна, а това може да помогне за оправянето на сериозен проблем.

Поддържайте устата на животното чиста

Често срещани при кучета и котки са зъбните болести и здравословни проблеми с устната празнина. Те могат да причинят болежка на вашия домакински любим, което да затрудни храненето му. Ако не се лекуват, здравословните проблеми с устната празнина могат да доведат до сърдечни и бъбречни болести. В допълнение към постоянните прегледи на зъбите, най-ефективното средство за грижа за устата на вашия домакински любим вкъщи е да му измиете зъбите и вкъщи.

Ако вършиме тези неща за вашето животно, вероятността то да бъде дълги години до вас е по-голяма. Гледането на домакински любим е доста сериозен ангажимент и в случай че не се прави с нужната отдаденост, това може да накара животното ви да страда. То се нуждае от обич и грижи като всеки един човек, не го забравяйте.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР