На всеки от нас му се е случвало да иска

...
На всеки от нас му се е случвало да иска
Коментари Харесай

Храните, които можем да хапваме късно вечер

На всеки от нас му се е случвало да желае да хапне нещо, даже и да е късно вечер. Обикновено потискаме това си предпочитание, тъй като не е изключително потребно, а и в случай че си легнем с цялостен корем постоянно не съумяваме да заспим.

Случвало ли ви се е да огладнеете късно вечер, до момента в който гледате филм? Уверяваме ви, че не сте единствените, пишат от iwoman.bg. Може би доста диетолози ще ви кажат, че това е нездравословно, само че ние имаме добра вест за вас. Според последни изследвания има храни, които можете умерено да конусмирате късно вечер. С тях няма да навредите на фигурата си и ще заситите глада си.

1. Банани
Това е един много калоричен, само че и доста потребен плод, съдържащ голям брой витамини. Бананите съдържат калий и магнезий, които могат да ви оказват помощ при бодърствуване. Те подтикват производството на мелатонин. Ето за какво, в случай че огладнеете късно вечер, хапнете един банан.

2. Крекери
Може би ще ви се стори необичайно, само че има пълнозърнести крекери, които в действителност са много нискокалорични. Можете умерено да ги консумирате преди лягане, тъй като няма да ви навредят по никакъв метод.

3. Сирене
То съдържа доста фибри, които ще ви държат сити до идващия ден. Препоръчваме ви да изберете нискомаслено и обезсолено, с цел да не се подуете и това да попречи на съня ви. Можете да го комбинирате с крекери, в случай че не обичате да ядете сирене просто по този начин.

4. Извара
Този хранителен артикул има високо наличие на казеинов протеин, който в действителност не се усвоява бързо от организма. Колкото и да е потребна изварата, не прекалявайте с количеството. Другото, което може да опитате, е сирене котидж.

5. Хумус
Можете да извършите домакински хумус доста бързо и елементарно. Получава се ужасно предястие (а и вечерно ядене „ на крайник “) и няма да ви отнеме доста време.

6. Зеленчуци
Голяма част от зеленчуците са нискокалорични и можете умерено да ги консумирате вечер. Все отново залагайте на пръчици от целина или моркови, а не на марули или спанак, тъй като те съдържат доста фибри и има възможност стомахът ви да се подуе.

7. Яйца
Те са доста нискокалорични и можете изцяло умерено да ги консумирате преди лягане. Също по този начин, са богати на протеини, т.е. ще ви заситят за дълго. Препоръчително е да са варени, а не пържени, с цел да елиминирате непотребните мазнини.

8. Кисело мляко
То съдържа извънредно малко количесво мазнини и захари. Ако не желаете да хапвате единствено мляко, можете да го съчетаете с плодове или шепа сурови ядки. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР