На всеки е известно, че в човешкия организъм живеят много

...
На всеки е известно, че в човешкия организъм живеят много
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за бактериите в стомаха

На всеки е известно, че в човешкия организъм живеят доста бактерии. Техният брой варира, а типовете са към 500. Повечето от тях живеят в червата. Там им се дават идеалните условия за размножаване - непрекъсната температура и приток на хранителни субстанции.

Учените са потвърдили, че точно бактериите по всяка възможност оказват изненадващо огромни въздействия върху най-различни процеси в човешкия организъм, в това число и върху телесното тегло.

Съставът на другите типове колонии от бактерии в чревния тракт да вземем за пример предопределя това дали един човек е пълен или слаб.

 Бургери

Количеството и типът на бактериите в стомаха дефинира желанието ни да ядем повече или по-малко, както и апетита на човек към другите храни.

И точно у хората с обикновено тегло и тези, страдащи от затлъстяване, живеят разнообразни видове бактерии, което и дефинира разликата в килограмите.

Всеки организъм – човешки или скотски, се ражда със безплоден храносмилателен тракт. Постепенно той се населва с бактерии, съдържащи се в първата храна и околната среда.

 Стомах

В храносмилателната система на човек живеят към 100 трилиона бактерии. Ако се извадят и претеглят, ще се окаже, че тежат към 1 кг. Разграничават се на към 300 до 1000 разнообразни подвида. Ролята на множеството от тях е да подкрепят смилането и усвояването на храната. Това става посредством производството на специфични ензими.

Те разграждат въглехидратите, фибрите или мазнините. Други бактерии пък създават витамин К или В, които организмът е некадърен самичък да синтезира. Те имат принос и в разграждането на някои медикаменти или унищожаването на хормони, които сега не са нужни.

Една от забавните закономерности е, че в случай че в новородения организъм бъдат обитаеми бактерии от животно, страдащо от наднормено тегло, той неотложно придобива същите характерности – нараснал вкус и слаб имунитет, който дефинира склонността към възпаления.

Тази податливост към надебеляване остава трайна и за в бъдеще, даже в случай че храната бъде лимитирана. От това излиза, че разнообразни бактерии населяват стомаха на дебелите и на слабите хора.

Друг забавен факт е, че разликите в състава на бактериите са по-малко при родственици, в сравнение с сред хора без кръвна връзка. Учените са разкрили, че съществуват несъответствия даже при бактериите от еднакъв тип у другите хора.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР