На входната врата на кабинета виси бележка: Достъп и лечение

...
На входната врата на кабинета виси бележка: Достъп и лечение
Коментари Харесай

Германия: Лекари отказват да лекуват неваксинирани и нетествани

На входната врата на кабинета виси записка: " Достъп и лекуване единствено за лица, които са имунизирани против Ковид, преболедували или тествани ". Ортопедът доктор Бауер изяснява, че по този метод желаят да опазят от зараза всички пациенти, в това число и тези, които не могат да се имунизират по здравословни аргументи.

" Така ще бъдат предпазени също и бременните, дребните деца и хората с повредена имунна система. Не без значение е и фактът, че по този метод кабинетът няма да е заплашен от карантина или затваряне. А тези, които не разполагат с отрицателен антигенен или ПСР-тест, могат да го създадат на място ", разяснява лекарят.

Практиката на този кабинет в швабския град Фридберг в това време е станала прекомерно всеобща. Не е ясно какъв брой тъкмо са лекарските кабинети, които одобряват за обзор единствено имунизирани, преболедували и тествани. С помощта на търсачките в интернет обаче може да се види, че на бърза ръка изскачат адресите на десетки кабинети с сходно условие.

Смесени реакции

Тримата пациенти, чакащи пред кабинета във Фридберг, утвърждават мярката на лекарите. И самите лекари акцентират, че реакциите на пациентите им са напълно позитивни. Само една пациентка до момента изразила неодобрение.

Срещаме се със дамата на открито, пред кабинета, а тя споделя: " В някои случаи сходно ограничаване е напряко съдбовно. Какво да направя, в случай че имам мощни болки в корема, само че вместо при лекаря съм принудена първо да вървя до някоя аптека, с цел да ми създадат тест? Какво, в случай че имам спукан апендикс? Мисля, че правото на лекарска помощ е главно човешко прави и не трябва да се лимитира единствено до хората, които са имунизирани, преболедували или тествани ".
 Италия отваря нощните клубове, в случай че държавното управление позволи Италия отваря нощните клубове, в случай че държавното управление позволи
Италианското държавно управление евентуално ще утвърди през днешния ден решение за обновяване активността на нощните клубове, затворени от август 2020 година по...

Ортопедът Шварц не приема тези причини и споделя: " Нашите деца, които са най-големите губещи от тази пандемия, са длъжни да се тестват по три пъти седмично, с цел да могат да вървят на учебно заведение. Затова не разбирам какъв е казусът да си направиш един-единствен тест ".

В различен кабинет в същия град зъболекарят Александър Нидерле таман е приел следващата пациентка. Той е изложен на релативно висок риск, тъй като пациентите му няма по какъв начин да стоят с маски по време на лекуването, а и бормашината разпръсква аерозоли, които могат да разнасят вируси из въздуха. Въпреки това зъболекарят не лимитира достъпа до кабинета за неимунизирани или нетествани. " Който си е избрал такава специалност, е задължен да приема, че тя е обвързвана с по-висок професионален риск ", споделя той.

Ортопедът доктор Бауер обаче отвръща: " Тук не става дума за риска от лекарската специалност по принцип. Говорим за опасности, които могат да бъдат избегнати ".

Сдружението на лекарите от Бавария, работещи с публичните здравни каси, не одобряват такива причини. Президентът на Сдружението Кристиан Бергер споделя: " Лекарите би трябвало да оказват помощ на всички. Всякаква дискриминация – без значение дали поради цвета на кожата или поради съществуването на имунизация – е неприемлива ". Според него пациентите имат право да подават тъжби против лекари за отказана здравна помощ. Същата позиция застъпва и Федералното съдружие на лекарите.

Правен проблем, който политиката би трябвало да обясни
 Иван Бакалов: Неверниците в епидемията стигнаха нови върхове Иван Бакалов: Неверниците в епидемията стигнаха нови върхове
" Неверниците в епидемията и защитните ограничения повтарят непрестанно като рефрен, че ние и преди сме били с най-висока смъртност. Демек...

" Тук сигурно поражда юридически проблем ", признава ортопедът Бауер, който практикува ограничаването. Той прибавя: „ От друга страна мнението на Лекарското съдружие не съставлява закон, с който сме длъжни да се съобразяваме “. Според лекаря е редно политиката да обясни този спор.

Баварското здравно министерство към този момент е изяснило, че при несъмнено равнище на инфекциите достъпът до затворени пространства е позволен единствено на имунизирани, преболедували и тествани. Това предписание на локалния Закон за отбрана от инфекции обаче не се отнася до лекарските кабинети.

Все отново има по какъв начин да се реши алтернативата на лекарите – като за неимунизираните се отделят специфични часове на обзор, в които в чакалнята да няма други пациенти.

 

Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР