На входа и на изхода на държавните предприятия от военнопромишления

...
На входа и на изхода на държавните предприятия от военнопромишления
Коментари Харесай

Борисов смята, че посредници източват оръжейните дружества

На входа и на изхода на държавните предприятия от военнопромишления комплекс стоят частни медиатори, които безусловно ги източват. Такава теза развива по време на днешното съвещание на държавното управление министър председателят Бойко Борисов, се вижда от оповестената стенограма.
Така той изяснява решението на кабинета да отстрани медиаторите сред сдруженията и експортьорите на спецпродукцията.
Че се отстраняват медиаторите съобщи и в утринния блок на bTV тази заран министърът на стопанската система Емил Караниколов.
На съвещанието на кабинета министър председателят добавя, е въпросните медиатори били с по няколко служащи, част от които проформа назначени, с цел да " основават декор ", че имат чиновници.
" Предприятията работят, а приходите не отиват в тях, по-късно и в бюджета като дивиденти, и самите предприятия да се рефинансират, да се модернизират, нововъведения да се ползват, а се акумулират големи облаги без да се влага труд, единствено с ходатайство ", обобщава картината премиера.
Той оповестява и към този момент оповестеното от Караниколов, че задачата е да се резервира " Дунарит ", който е значим освен поради работните места в него, само че и поради целия военнопромишлен комплекс. Поема оповестения към този момент от Караниколов сутринта ангажимент, в случай че предприятията работят все по този начин добре, да се планува 10 % нарастване на заплатите на чиновниците. Това към този момент е планувано за ВМЗ, прогнозата е такава и за добитото още веднъж от страната през тази година военно дружество " Авионамс ".
За последното се схваща, че към този момент е изпълнен втори хеликоптер по поръчка на НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР