На Велики четвъртък в Центъра за обществена подкрепа Бъдеще за

...
На Велики четвъртък в Центъра за обществена подкрепа Бъдеще за
Коментари Харесай

Деца в Аспарухово нашариха яйца

На Велики четвъртък в Центъра за социална поддръжка „ Бъдеще за децата на Аспарухово “ настана блъсканица. Децата, които употребяват обществените услуги в центъра, не сдържаха нетърпението си да стартира ритуалът по боядисване на великденските яйца.

Те научиха доста за знаците на един от най-светлите празници и връзката им с пробуждащата се природа.
Показаха забележително усърдие и умения за използване на разнообразни техники в основаването на шарки и багри. Яйцето на Великден символизира ново начало, изобилие, шанс, здраве и благополучие.

Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или през Велика събота преди Възкресение. Първото яйце би трябвало да бъде алено. С него се прави кръстен знак върху челата на децата, а след това и на всички останали от фамилията.

Центърът за социална поддръжка „ Бъдеще за децата на Аспарухово “ предлага фамилни, обществени и здравни съвещания на деца и фамилии в риск, психотерапевтична работа с деца, претърпели принуждение и други

Капацитетът му е 80 места, само че се посещава от 93ма консуматори. Основна цел на екипа в центъра е да работи за предварителна защита на изоставянето на деца от уязвими обществени групи, тяхната реинтеграция посредством осъществяване на обществени услуги, съответни на потребностите на децата и техните фамилии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР