На вас оставяме да решите с каква гарнитура ще ги

...
На вас оставяме да решите с каква гарнитура ще ги
Коментари Харесай

Пълнени печурки с кайма и ориз

На вас оставяме да решите с каква гарнитура ще ги поднесете, единствено да кажем, че чаша розе никога няма да е непотребна

Необходими Продукти

● печурки - 6 бр. огромни
● кайма - 250 гр. свинска
● ориз - 1 ч.ч. сварен
● олио - 2 - 3 с.л.
● кисело мляко - 2 с.л.
● моркови - 1 бр.
● лук - 1 глава
● чушки - 1/2 бр.
● домати - 2 бр.
● чесън - 5 - 6 скилидки
● мащерка - два стръка
● лимони - лимонен сок
● сол
● черен пипер

Начин на подготвяне

По магазините се продават култивирани печурки. Има дребни, едри, всевъзможни и на добра цена. За по-качествени се считат дребните само че аз повече одобрявам едрите-имат по-наситен усет. Обикновено тези гъби се употребяват като добавка към ястия -яхнии, супи, салати, задушено и така нататък Може да се подготви и главно ядене. Предлагам един вид:

Гъбите се почистват с четка. Махат се пънчетата. Всяка гъба се намазва извън с олио, от вътрешната страна се осолява и овкусява с няколко капки лимонен сок. В сгорещеното олио се задушават настъргания морков, ситно нарязаните лук и чушка.

Прибавя се каймата и хубаво се разбърква, прибавят се ориза, листенцата на мащерката /може и суха-от пакетче чай/, сол и пипер на усет. След като поизстине се поставя чесъна-счукан и нарязан на ситно и киселото мляко.

С получената примес хубаво се напълват гъбите. Отгоре се запечатват с комат домат. Запичат се в авансово загрята фурна на 180 гр. 15-20 минути.

Как да се сервират? Е то си е ваша работа, само че чаша розе няма да е непотребна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР