На въпроса дали има тревога или опасност за поскъпване на

...
На въпроса дали има тревога или опасност за поскъпване на
Коментари Харесай

Мартин Владимиров: И без Газпром трябваше да умрем, но не умрях...

На въпроса дали има паника или заплаха за повишаване на горивата - да плащаме над 5 или 10 лева бензин и дизел, Мартин Владимиров, енергиен анализатор от Центъра за проучване на демокрацията съобщи::Това е шантаж. " Лукойл " за следващ път се пробва да натиска държавното управление през всяване на суматоха, която не съществува ".

 

" И след нас, на тази маса, ще излязат още 10 специалисти, които ще кажат, че всички ще умрем. Защото това е ракурсът, който слушаме от 18 месеца – че без съветски петрол, всички ще умрем. Е, не сме умрели. И без " Газпром " трябваше да умрем и тогава не умряхме, все умираме. Защо го споделям с цинизъм? Защото рафинерията постоянно е работила и без съветски петрол ”, безапелационен бе той в ефира на NOVA. 

 

По думите на Владимиров в случай че " Лукойл " желае да изнася артикули, след 1 януари, може да внася неруски петрол.

 

" Никой не ѝ не разрешава да внася неруски петрол.  И в случай че желае да внася неруски петрол, тогава ще си ограничи производството на горива до 40-50% от мощността си. Това е допустимо, тъй като тя е една от най-модерните рафинерии в Европа. И да задоволява единствено българското ползване. Никакъв проблем няма ", добави Владимиров.

 

" Аз съм единственият, който ръководи рафинерия и знае защо става въпрос. Няма съветски или неруски петрол. Нефтът е на сортове. Основно те се разделят на кой има повече сяра и кой има по-малко. Колкото е повече сярата, толкоз по-некачествен е нефта и толкоз по-големите са индустриалните разноски. Сортът, с който работят, могат да ви го продадат 100 компании. " Лукойл " никой не ги стопира да работят, това е безспорен шантаж. Това със запълването на резервоарите е нелепост и не е правилно ”, бе безапелационен Красимир Манов, енергиен специалист.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР