На украинския пазар на сирена местните производители скоро ще се

...
На украинския пазар на сирена местните производители скоро ще се
Коментари Харесай

Полски сирена атакуват пазара в Украйна

На украинския пазар на сирена локалните производители скоро ще се сблъскат с нараснала конкуренция от страна на полските артикули. Както написа Infagro, това се дължи на настоящата ценова политика за сирената, водена от Варшава.

От началото на есента продуктите на украинските производители към този момент са поскъпнали два пъти поради 20% повишаване на суровото мляко. В същото време цената на украинското сирене се е нараснала единствено с 10%, заради което, написа изданието, производителите на сирене ще окажат напън върху комерсиалните вериги да усилят цените.

Междувременно полските сирена са доста по-евтини спрямо украинските, макар разноските за доставка до Украйна.

Infagro отбелязва, че комерсиалните статистики също демонстрират възходящ интерес към вносните сирена.

По-специално през октомври покупките на твърди, полутвърди и бели сирена са се нараснали с 10% по отношение на септември и с повече от една трета по отношение на октомври 2022 година През ноември се чака вносът на сирене в Украйна да нарасне още по-значително, защото комерсиалните вериги и дистрибуторите се приготвят да ускорят търговията преди новогодишните празници.

Както УНИАН заяви, през октомври Украйна е внесла рекорден размер млечни артикули от началото на пълномащабната война.

Според анализаторите на Украинския клуб на селскостопанския бизнес, растеж на вноса се записва във всички категории млечни артикули, само че максимален дял в размерите на вноса заемат сирената - 3,2 хиляди тона.

Увеличаването на вноса на млечни артикули няма да докара до обилни съмнения в цените на тези артикули.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР