На учениците от началните училища в Лондон, които не са

...
На учениците от началните училища в Лондон, които не са
Коментари Харесай

В Лондон имунизират срещу полиомиелит деца с непълна ваксинация

На учениците от началните учебни заведения в Лондон, които не са изцяло имунизирани против полиомиелит, ще бъдат препоръчани наваксващи и бустерни имунизации незабавно след Великден, съобщи BBC. Инфекцията, която е била постоянно срещана в Обединеното кралство през 50-те години на предишния век, беше отстранена през 2003 година, само че следи от полиовирус бяха открити в канализацията на Северен и Източен Лондон при започване на 2022 година

Кампания за незабавна имунизация в Лондон предишното лято обхвана повече от 370 000 деца. А при започване на ноември последните проби потвърдиха, че разпространяването на вируса е намаляло. Това обаче не трябва да носи утешение, считат специалисти.

Д-р Ванеса Салиба от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство разяснява пред BBC News: „ Имаме ранни признаци на понижено разпространяване на полиовирус в Лондон, само че ще трябват да изминат още 12 месеца без следи от него, с цел да може Световната здравна организация да разгласи, че Обединеното кралство е страна, свободна от тази болест “.

Схемата за имунизиране нормално е 3 дози преди навършване на една година, бустер на 3 години и още един бустер на 14 години. Само 88% от децата в Лондон обаче са получили 3 дози до навършване на една година, спрямо 92% в Англия като цяло.

„ Лондон е доста многолюден мегаполис, с доста мобилно население и доста разнородни общности “, сподели доктор Салиба. „ Трябва да се ангажираме с тези общности, тъй че да им предадем посланията и да създадем имунизацията допустимо най-достъпна. Ето за какво NHS предлага имунизации посредством учебните заведения на деца, които са я пропуснали “, уточни тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР