На учебния полигон Ново село“ се състоя церемонията по смяната

...
На учебния полигон Ново село“ се състоя церемонията по смяната
Коментари Харесай

Смениха командването на Многонационалната бойна група на НАТО в България

На образователния полигон „ Ново село “ се състоя церемонията по промяната на командването на Многонационалната бойна група на НАТО сред полковник Франческо Алаймо, сдаващ длъжността пълководец, и неговия сътрудник Андреа Фратичели.

Церемонията по предаването на командването беше ръководена от командира на Съвместното оперативно командване (COVI), генерала от армейския корпус Франческо Паоло Филиуоло. Присъстваха многочислени представители на гражданските и военните управляващи, измежду които Посланичката на Италия в България Джузепина ДЗАРА, командващият на българското взаимно командване на силите генерал-майор Валери Константинов ЦОЛОВ и командващият на Многонационалната дивизия „ Югоизток “ дивизионен военачалник Дорин ТОМА.

Италианските военни, в по-голямата си част от бригада Пинероло на италианската войска, участваха в разнообразни многонационални учения: от Strike Back, което утвърди „ цялостната оперативна дарба “ на бойната група, до Iron Strike и Free Town, подготвяйки се един до друг с сътрудниците от съюзническите страни.

Символичното предаване на флага сред полковник АЛАЙМО, пълководец на 82-ри пехотен полк в Барлета, и неговия сътрудник Андреа ФРАТИЧЕЛИ, отпред на 7-ми полк „ Берсалиери “ в Алтамура, утвърди прехвърлянето на отговорността на многонационалното поделение, настоящо в България като част от дейностите за нараснала зоркост (eVA).

Многонационалната бойна група в България, в която Италия играе ролята на рамкова страна, доближи цялостни оперативни качества (FOC) на 14 декември предходната година и е формирана от елементи от въоръжените сили на Албания, България, Гърция, Италия, Северна Македония, Черна гора и Съединените американски щати. Това оповестиха от Посолството на Италия.   

Операциите, провеждани от италианските въоръжени сили по източния фланг на НАТО, са проведени от началника на щаба на защитата адмирал Джузепе Каво Драгоне и се координират и управляват от Съвместното оперативно командване (COVI).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР