На Цветница облачността ще остане значителна над западната половина от

...
На Цветница облачността ще остане значителна над западната половина от
Коментари Харесай

Страстната седмица започва с хладно време. Очакват ни над 20 градуса по Великден

На Цветница облачността ще остане забележителна над западната половина от страната, до момента в който на изток в хода на деня ще има краткотрайни разкъсвания. Леки пролетни превалявания ще има в западните региони. Отново там, в планинските масиви над 1200-1300, метра ще превали сняг. 

 

Вятърът в неделя ще остане източен със слаби пориви, по-осезаеми към крайбрежието и Югоизтока. Дневните температури – сред 10 и 15 градуса.

 

В първите дни на Страстната седмица ще остане по-хладно с повече облаци и чести следобедни валежи, вторник и сряда най-вече в източната половина на страната.

 

След това до Великден ще е осезаемо по-топло с дневни температури сред 15 и 20 градуса, в някои региони и малко над 20 градуса.

 

В четвъртък ще е слънчево и топло в цялата страна.

 

В петък следобяд ще премине леден атмосферен фронт с краткотрайни, тук-там интензивни, следобедни превалявания с гръмотевици. През деня вятърът ще е с рисково мощни пориви съвсем в цялата страна.

 

На Велика събота облачността ще е променлива, само че без превалявания. За Великден обаче на Балканите ще се развива средиземноморски циклон с напоителни пролетни превалявания.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР