На церемонията присъстваха над 600 гости, ръководители на институции, ректорите

...
На церемонията присъстваха над 600 гости, ръководители на институции, ректорите
Коментари Харесай

Академик Христо Белоев бе удостоен с „Доктор хонорис кауза“ от узбекистански университет

На церемонията участваха над 600 посетители, ръководители на институции, ректорите на задгранични университети, преподаватели и студенти

Днес ректорът на Русенския университет, акад. Христо Белоев, беше почетен с почетното звание DOCTOR HONORIS CAUSA на Андижанския държавен машиностроителен институт в Узбекистан, заяви.

Това стана на тържествена гала в град Андижан, извършена в границите на осмата среща на сътрудниците на евразийския план HiEdTec. Церемонията се състоя в Андижанския юношески център в наличието на над 600 посетители, ръководители на институции, ректорите на задгранични университети и университети от Узбекистан, преподаватели и студенти.

Ректорът на Андижанския държавен машиностроителен институт, проф. Умид Турдиалиев разгласи решението на научния съвет на института за почитане на акад. Христо Белоев с почетното звание Doctor Honoris Causa, регистрира взаимните действия сред двата университета и заслугите на акад. Белоев и организира церемонията по награждаването.

Почетната тапия на учен Белоев бе връчена от ректора на Андижанския държавен машиностроителен институт, проф. Умид Турдиалиев и от господин Насибуло Муминов-губернатор на Андижанска област.

Академик Христо Белоев благодари за оказаната му висока чест а думите му бяха съпроводени с бурните аплодисментите на стотиците присъстващи в залата.

Андижанският машиностроителен институт е основан през 1986 година. В него се образоват над 8000 студенти в бакалавърски и магистърски стратегии в областите машиностроене и стопанска система. В университета има 6 факултета и два филиала с над 300 преподаватели.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР