На церемония в Париж Габриел Атал пое функциите на министър-председател

...
На церемония в Париж Габриел Атал пое функциите на министър-председател
Коментари Харесай

Габриел Атал обещава да даде приоритет на младите във Франция

На гала в Париж Габриел Атал пое функционалностите на министър-председател на Франция – най-младият в историята на страната.

С смяната на върха на държавното управление президентът Еманюел Макрон се надява да даде нов подтик на своята политическа стратегия. Атал, който е на 34 години, даде обещание да даде приоритет на младежите.

 
Мога да го прочета и чуя: най-младият президент на републиката назначава най-младия министър-председател в историята. Гледам на това като знак на храброст и придвижване. Но е също по този начин и знак на доверието в младежите, поколението, за което заслужава да се борим без отмора.
Габриел Атал – министър председател на Франция

Предшественичката на Атал – Елизабет Борн подаде оставка в понеделник на фона на спекулациите, че Макрон ще я смени при преструктурирането на кабинета. 

Мнозина във Франция са отправили взор към крайната десница, поддръжката за която нараства в социологическите изследвания преди изборите за Екологичен потенциал през юни. 

Макрон също по този начин се надява, че новият министър-председател ще помогне за реализирането на по-нататъшни политически промени до края на мандата му в Елисейския замък. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР