На церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 държавният глава

...
На церемония в Гербовата зала на Дондуков“ 2 държавният глава
Коментари Харесай

Румен Радев удостои полковник Радостин Илиев с висше офицерско звание „бригаден генерал“

На гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът удостои полковник Радостин Илиев с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “ във връзка назначението му на длъжността шеф на Щаба на защитата, оповестиха от президентството.

„ Използвам тържествения мотив да изразя уважението си към Вас като към отличен експерт, умел началник и заслужен български офицер, потвърдил своята подготвеност, умения и темперамент на редица виновни длъжности от равнище рота, батальон и бригада в радиотехническите войски на Военновъздушните сили до шеф на Дирекция „ Отбранителна политика “ в Министерството на защитата и заместител боен представител към военния комитет на Европейски Съюз “, съобщи в приветствието си президентът.

Румен Радев изрази увереността си, че насъбраният богат опит в региона на отбранителната политика у нас и в чужбина ще помогне на бригаден военачалник Илиев дейно да извършва отговорностите си на новата служба – шеф на Щаба на защитата, към която има високи упования.

От своя страна бригаден военачалник Илиев благодари на президента за оказаното доверие. “За мен това е извънредно висока чест и самопризнание за всичките години положен труд в редиците на Българската войска и в Министерството на защитата “, съобщи Радостин Илиев. Той добави, че длъжността е нова и е обоснована от нуждата от съгласуване на административните звена в щаба като стратегически военния щаб, интегриран в Министерството на защитата, както и образуване на взаимоотношението с останалите структури в министерството.
 bx9o8179  bx9o8157  b70w0199  b70w0175
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР