На церемония в 162-ра ескадрила на ВВС на САЩ капитан

...
На церемония в 162-ра ескадрила на ВВС на САЩ капитан
Коментари Харесай

България вече има пилот на F-16

На гала в 162-ра ескадрила на Военновъздушни сили на Съединени американски щати капитан Александър Велинов бе приет за първия български водач, минал първичния курс на образование за хвърчене с F-16. Макар церемонията да мина непретенциозно и неофициално, резултатите са големи, предава БГНЕС.

" Когато се върна в България, F-16 ще бъде чисто нов аероплан за страната, тъй че зависи от първите водачи, които минават образование в Съединени американски щати, с цел да изградим основата и да сложим висок стандарт на работа. Тъй като България възнамерява да премине към F-16 допустимо най-бързо, образованието ми в Тусон е жизненоважно ", сподели капитан Велинов.

България подписа контракт при започване на 2020 година за закупуване на самолета F-16 с предстояща доставка през 2023 година. Капитан Велинов беше определен за един от четиримата водачи да преминат профилиран курс по британски език, преди да преминат целия курс на подготовка в Съединени американски щати. " Гордеем се с капитан Велинов и цялата българска авиация ", сподели бригаден военачалник Джефри Бътлър, командира на 162-ра ескадрила. " Тяхното образование тук в Аризона укрепва както Европейския съюз, по този начин и алианса на НАТО ", сподели той. F-16 би трябвало да размени старите български изтребители Миг-29.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР