На трети протест излизат днес жители на Княжево и Владая,

...
На трети протест излизат днес жители на Княжево и Владая,
Коментари Харесай

Протест ще играе хоро в Княжево, недоволните готови да стигнат до Страсбург

На трети митинг излизат през днешния ден поданици на Княжево и Владая, уредник на недоволството е Инициативен комитет за възстановяване качеството на публичния превоз в двата столични региона. 

Митингът е разгласен от 18:30 до 19:30 часа до Александровския мост в Княжево. Сред настояванията на протестиращите са светофар на мястото на легналите служители на реда в региона и създаване на улично осветяване през Владайското дефиле, оповестиха уредниците. 

Защо 9 месеца нямаме отговор на нашето предложение за слагане на велобагажници на рейсовете и създаване на велоалея, питат недоволните. Те упорстват и трасето на трамвай № 5 в посока Владая да се удължи. 

Протестиращите желаят оставките на шефа на комисията по превоз в СОС Екатерина Йорданова, на отрасловия зам.-кмет Евгени Крусев, на шефа на ЦГМ Християн Петров, на началника на Столичен автотранспорт Слав Монов и на Димитър Петров – шеф на Дирекция Управление на трафика към Столична община. Организаторите заплашват да изискат и оставката на кмета Йорданка Фандъкова, в случай че тя " персонално не поеме ангажимент за решаването на тези от дълго време съществуващи проблеми ". 

Липсата на чуваемост на Московска №33 не ни обезсърчава и демотивира. Напротив, ние ще продължим с още по-голямо старание да отстояваме законните претенции на нашите съграждани от Княжево и Владая. Ние няма да спрем дотук и идващите ни стъпки ще бъдат в посока ескалиране на равнището на отговорните – кмет на Столична община, Областен шеф, Министерски съвет, както и ще търсим помощ от Международни правозащитни организации, в това число и Международния съд по правата на индивида в Страсбург. Ние предизвикваме частни правосъдни каузи против служебни лица, които
непозволено отхвърлят достъп до социална информация и по подобен метод вкарват в заблуждение гражданите и вишестоящите, пишат още уредниците на митинга. 

Преди седмица протестиращите блокираха интернационалния път E-79 сред „ Княжево ” и „ Владая ”. Сега обаче уредниците изясняват, че шосето няма да бъде затваряно, а " ще пресичаме булеварда на обозначените за това места - пешеходните пътеки, като ще даваме опция на всички пътуващи да минават, включително и рейсове на градския превоз и коли със специфичен режим ". 

Протестиращите уточяват, че ще има " плакати и озвучаване и хоро ще се играе законосъобразно ". " Този митинг и идващите ще бъдат незабавно прекъснати, когато Екатерина Йорданова Председател на ПК към СОС пристигна и изясни за какво не работи една година. Тя е поканена и известена, както за предходното кулутурно-масово събитие, по този начин и за това и ще я чакаме с боязън, неспокойствие и музика ", написа на страницата на събитието във фейсбук. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР