На традиционна церемония в 28-то издание на връчването на приза

...
На традиционна церемония в 28-то издание на връчването на приза
Коментари Харесай

“Златно перо” за принос към българската култура и изкуство получи Плевенска филхармония

На обичайната гала в 28-то издание на връчването на наградата „ Златно перо “ от организация „ Кантус Фирмус “ и изложба „ Макта “ с медийното партньорство на радио Classic FM, Плевенска филхармония беше удостоена с влиятелната премия, която съвсем три десетилетия се връчва в навечерието на Деня на българската просвета и славянската книжовност - 24 май.

Церемонията се състоя в Музикалния спектакъл, където Чавдар Вълков - концертмайстор на плевенския симфоничен оркестър, който тази година отбелязва 70 години от основаването си получи премията, която съставлява брошка от 24-каратово злато във формата на писец.

„ Златно перо “ е премия, която всяка година се връчва на 24 български създатели за „ неоспорим принос към българската просвета и изкуство “. Наградата е учредена през 1995 година от организация „ Кантус Фирмус “ и изложба „ Макта “ с медийното партньорство на радио Classic FM.

Традиционно премията се връчва в границите на Европейския музикален фестивал, проведен с поддръжката на Столична община. Отличието съставлява брошка от 24-каратово злато във формата на писец.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР