На този тур, за щастие, няма нещо по-сериозно, което да

...
На този тур, за щастие, няма нещо по-сериозно, което да
Коментари Харесай

Никола Тулечки: ЦИК беше съучастник в активното мероприятие от ми...

" На този тур, за благополучие, няма нещо по-сериозно, което да ни е направило усещане. По скоро имаше няколко подправени паники. Едната беше с един предстоящ проблем с развалени принтери на машините, което за благополучие не се осъществя и по последни данни на ЦИК има под 50 машини, които са дали неточност, което е сносно. Имахме няколко сигнала за неподготвени секционни комисии, които не слагали печати върху машинната бюлетина. По наше мнение това не е огромен проблем. Ако в действителност се окаже, че е огромен проблем, тези бюлетини ще бъдат сметнати за годни поради високия публичен интерес ", изясни той.

 

Тулечки акцентира, че се следи ниска интензивност в зоните с по-голяма централизация на рискови секции. По-голяма интензивност чакаме в Сливен и Самоков, добави той.

 

Според него МВР са посочили по-голяма интензивност по отношение на минали избори. Тулечки сподели още, че  " цената на вота " е поскъпнала:

 

" Имахме сигнали за числа от вида на 200 лева в Родопите, за 300 лева се говореше в един миг ".

 

Според него има учредения за рецензии към организацията на тези избори заради " цирка и дейното мероприятие, което се случи предишния петък и компрометира вота на първия тур, който е най-съществен за локалните избори ". Той означи, че има общини, където невалидните бюлетини са повече от 10 пъти общинската изборна квота.  Тулечки е безапелационен, че това е било предотвратимо. ЦИК беше съизвършител в това интензивно мероприятие, счита той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР